En floke som må løses

Musemsskogen: Et område tilknyttet Follo Musum, som ligger sør for Oppegårdstjernet er pantsatt.Kart: Follokart

Musemsskogen: Et område tilknyttet Follo Musum, som ligger sør for Oppegårdstjernet er pantsatt.Kart: Follokart

Av
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Leder

Da kommuneplanen ble rullert i 2013 bestemte politikerne at det ikke skulle bygges boliger i Museumsskogen, sør for Oppegårdstjernet. Dermed ble skogen verdiløs for Haakon Ødegårdens stiftelse. Resultatet av dette er at Asker kommune kan ende opp som eiendomsoppsitter i Frogn. Museene i Akershus forteller om underbalanse i regnskapet, de har ikke økonomi til å bidra med 14 millioner kroner, som er verdien på pantsettelsen av de to tomtene.Et av områdene som er pantsatt er en del av Follo Museum, som er svært sentrumsnært. Asker kommune har foreslått at Frogn kan kjøpe ut denne tomten, for å legge til rette for boligutbygging. Rådmannen i Frogn sier de er innstilt på å hjelpe, men foreløpig har ikke kommunen hatt det opp til vurdering. Haakon Ødegårdens stiftelse har frist til 2019 til å få ordnet opp i uføret.

Om politikerne i 2013 var klar over denne kinkige situasjonen da de vedtok å ikke bygge boliger vites ikke. Hvis saken ikke blir løst, og panten blir utløst, blir Asker kommune eier av disse arealene i Frogn.

Frogn kommune har planlagt mange boliger i årene som kommer. De har også store prosjekter som skal stå ferdig i løpet av få år, både på Seiersten og sykehjemmet på Ullerud. Med dette bakteppet ser vi ikke hvordan det skal være rom for å utløse denne panten innen 2019. For det er selvsagt ikke interessant for en kommune å betale en så stor sum for et område som kun genererer arbeid og utgifter for å vedlikeholde skogen. Skal disse områdene bli interessante for en kjøper må det reguleres til boligbygging. Vi ser ikke at dette kommer til å skje med alle boligprosjektene som er under arbeid i Frogn de neste årene.

Det skal bli interessant å se hva kommunens administrasjon tenker om denne situasjonen, når den kommer opp for politisk behandling. Det er en meget kinkig situasjon for alle parter som må løses i løpet av de neste to årene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags