Mye som står på spill for politiet

Av
DEL

LederI mars 2015 besøkte den korrupsjonssiktete politimannen Eirik Jensen Nesodden. I forbindelse med sin bok «På innsiden, historien om mitt liv» møtte han mange gamle kjente. Jensen er født og oppvokst på Nesodden, og har fortsatt sterke bånd til kommunen.

Mandag startet en av de viktigste rettssakene i norsk politi sin historie, og det knytter seg stor spenning til dommen i denne saken. Hasjbaron Gjermund Cappelen og Eirik Jensen er tiltalt i samme sak. Cappelen påstår at Jensen har hjulpet ham med å smugle nesten 14 tonn hasj. Jensen nekter, og forklarer mystiske tekstmeldinger og pengebytter med et tett informantforhold.

Jensens metoder i sitt arbeid som politi har gjennom hans karriere blitt hyllet av mange. Hans framgangsmåte i arbeidet med gjengmiljøene i Oslo var utradisjonelle, og ga gode resultater for politiet. Jensen har i sin karriere vært dedikert og høyt respektert av kollegaer. I boken sin er det åpenbart at han ikke har vært tilhenger av byråkratiet i politiet, og at han har hatt et problemfylt forhold til sine ledere. «Personligheten min er ikke tilpasset alltid å bli fortalt i detalj hva jeg skal gjøre og når», skriver Jensen.

Påtalemyndigheten har så langt tåkelagt, men nå må de endelig vise kortene sine. Å basere en hel sak på påstander fra en vanekriminell som Cappelen er risikabelt, så vi må anta at det vil bli lagt fram solide bevis i denne saken. For politiet er det mye som står på spill, og en dom kan ikke baseres på ord mot ord.

Enten er en av etatens mest ærgjerrige spanere fengslet og forfulgt på falskt grunnlag. Eller så har en betrodd polititopp drevet med grov korrupsjon i tjenesten, og noen har latt det skje. Uansett utfall er dette en av de mest interessante korrupsjonssaken i politiet i nyere tid.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags