Tusen takk til russen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leder 

I dag vil mange husstander på Nesodden få besøk av russ med bøsser. Tirsdag gikk de fra dør til dør i Frogn. Vi går nå inn i en tid hvor det blir mye negativ omtale av russen. Sannheten er at russen ikke er noe verre enn før, heller tvert om. Forskjellen er måten vi sprer nyheter på, dette er nyheter som blir lest, og dermed sprer det seg fort. Se bare på debatten om russelåten for et par uker siden. Andre låtskrivere og artister har sørget for langt mer sjokkerende innhold i sine tekster, men får ikke den samme oppmerksomheten. Forskjellen ligger også i at russelåten har norsk tekst.

Vi husker en kjent politiker en gang fortalte om da hans far var russ. For å understreke vår påstand om at russ og ungdom generelt oppfører seg bedre nå enn før vil vi videreformidle denne historien. En gjeng med Oslo-russ fikk den gode ideen at de skulle stjele en brannbil. Som sagt, så gjort. Men det stopper ikke der. I stedet for å sette den fra seg et sted rullet de den like godt ut i Oslofjorden. Vi ser for oss overskriftene skulle dette skjedd i dag.

Vårt budskap er at russen altfor ofte settes i et ufortjent dårlig lys. Amta er ikke noe unntak, vi omtaler også episodene. I fjor var det flere alvorlige saker, og russen selv uttalte til Amta at de følte seg forfulgt av politiet. De ble ofte jaget når de forsøkte å samle seg i Follo. Amtas kommentator den tiden var blant annet Julia Stark, som selv var russ. Hun poengterte at det ikke finnes noen gratis steder for russen å oppholde seg. «Å gi russen et sted, vil spare både tid og ressurser for politi og russ», sa Stark. I vår leder understreket vi også at kommunikasjonen fra politiets side ikke viste seg fra sin beste side denne våren. Dette håper vi de har lært av, og at årets russ ikke får den samme negative erfaringen.

Et godt budskap kan ikke gjentas for ofte, russen gjør mye mer enn å feste. Denne uken sørger de for mer penger til kreftsaken. Frognrussen sto for nesten 128.000 kroner viste opptellingen. Derfor, lukk opp døren og gi det du kan, og si gjerne takk til ungdommene som kommer på døra di.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags