Spørsmålet – Hva skjer med Signalen? har vi hørt og lest ofte de siste ukene. Som lokalavis er det Amtas ansvar å gi leserne svar på dette. Vi har forsøkt, men får ikke svar av de eneste som kan svare oss på dette, nemlig tiltakshavere. Vi kan gjette oss til at dette betyr at de ikke har gode nyheter for Nesoddens befolkning. Vi tror ikke det blir utepils der til sommeren, kanskje ikke heller i august, slik tiltakshaverne forespeilet i januar i år.

Det finnes sikkert gode grunner, og vi skal ikke henge noen uten å kjenne bakgrunnen. Men vi mener at det klokeste hadde vært å svare lokalavisen, slik at Nesoddens innbyggere fikk noe å forholde seg til. Det blir fort negative vibber i lokalsamfunnet når de ikke får svar på spørsmål. Hemmelighold har aldri vært en god taktikk i et demokrati.

Som vi har sagt før, vi har stor tro på at området vil utvikle seg til det beste for Nesoddens innbyggere og tilreisende. Prosjektet som ble lagt frem var ambisiøst og tiltalende for den perfekte beliggenheten. Vi kunne si mye om prosessen rundt Signalen, men velger å se fremover. Men det forutsetter at vi vet omtrent hvor veien går fremover. Og det får vi altså foreløpig ikke svar på, dessverre.

Alle som gleder seg til å nyte både mat, drikke og atmosfære klarer ikke å slippe jubelen løs. Det er for mange spørsmål som står ubesvart, som igjen fører til irritasjon. Amta har derfor en klar oppfordring til tiltakshaverne, ta kontakt med oss. Vi kan spare dere for sure kommentarer i sosiale medier, som ikke gavner fremdriften deres. Folk vil bare ha svar, når skjer det noe på Signalen?