En bismak av hastverk på Signalen

Av
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

LederInnbo og løsøre ved Signalen er lagt ut for salg, og dato for riving av bygget er nært forestående. For mange, ikke minst drivere og ansatte er det en tung tid.

I sosiale medier uttrykkes vemod og mange gode minner fra Signalens drift. Ikke bare har det vært et deilig sted å nytte sommerdager, men driverne har også lagt til rette for levende musikk og bidratt til kulturlivet på Nesodden. Det har vært konflikter mellom fester av tomten og driver av Signalen som til slutt endte i rettsapparatet.

Driver av Signalen fikk medhold i retten, og dermed sto kommunen med uforløst sak. De ønsket ikke å ha denne eiendommen som en festetomt, og dermed ble prosessen inn mot politisk beslutning satt i gang.

Kommunens administrasjon jobbet lenge og grundig med saken. Fordi mange av opplysningene i saken er unntatt offentlighet kjenner ikke avisen beslutningsgrunnlaget. Hvorfor kommunens politikere ønsker å rive før nye planer for eiendommen er klare er vårt største spørsmål.

Vi har tidligere på lederplass uttalt at dette er Nesoddens beste beliggenhet. Og vi har snakket varmt om en bedre utnyttelse av denne beliggenheten.

Dette står vi inne for når vi nå mener at det er lov å ta menneskelige hensyn i en slik prosess. De to driverne mister sitt livsgrunnlag, og ansatte mister jobben. Høyres Erik Adland har uttalt at han tror det blir ny servering på eiendommen til sommeren, men alle forstår at det ikke vil bli reist et bygg der på bare noen måneder. Altså vil tomten ligge øde og forlatt i lang tid framover.

Da forstår vi ikke hvorfor de har slikt hastverk med å rive stedet. Men som sagt, vi kjenner ikke beslutningsgrunnlaget.

Therese Thorèn, kvinnepolitisk talsperson i Nesodden Arbeiderparti går mot sitt eget partis beslutning når hun initierer protestaksjon.

Det krever mot å snakke makten imot, det har vi stor respekt for. Hvis det er slik at det politiske vedtaket i denne saken kan overprøves bør protestaksjonen gå denne veien. Hovedspørsmålet bør være hva som er årsaken til at bygget skal rives før nye planer foreligger. I tillegg bør det stilles spørsmål til den menneskelige faktoren, to mennesker som har brukt tid og penger på å skape et tilbud mister nå sitt livsgrunnlag.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags