Når opplevelsen blir viktigere enn parkeringen

Foto: Pål B. Olsen

Foto: Pål B. Olsen

Av
DEL

LederFør flerbrukshuset Smia reiste seg skrev Amta flere kritiske saker om antall parkeringsplasser. Mange avisen snakket med så for seg at 50 plasser ble for lite. Nærmeste nabo, Jobu var bekymret for kaos. Kommunens administrasjon kvitterte med at folk måtte belage seg på sykkel eller buss.

Denne helgen var det fulle hus på Smia. Det resulterte i parkerte biler over alt. Omtrent som ventet. For administrasjonens henstilling til å be folk sykle eller ta buss er ikke realistisk. Folk kjører bil i 2016. Selv om alle vet at det er begrenset parkering så planlegges det ikke ut ifra dette. I hvert fall ikke foreløpig.

Heldigvis opplyser Sandberg i Frogn kommune at det er tillatt å stå langs Dyrløkkebakken. Men vi er ganske sikre på at verken Rema 1000, Drøbak city, Jobu eller Portalen setter pris på masse ekstra biler på sitt område hvis det er innenfor deres åpningstid.

I dette tilfellet er det likevel vanskelig å få gjort annet enn å registrere at det vil bli overfylt når store konserter avholdes i Smia. De økonomiske rammene som ble lagt for flerbrukshuset tillot ikke parkeringskjeller eller andre løsninger. Det er altså som det er.

Derfor velger vi denne gang å dele kultursjefens optimisme i saken. Kultursjef Pål Mørk er glad for at kommunen har fått et flerbrukshus som fungerer, og ikke minst at folk bruker det. Det viktigste er opplevelsen, ikke parkeringen, mener han.

Når det er sagt kan vi i tillegg sende en vennlig oppfordring til alle som har planer om en opplevelse på Smia. Ta buss, eller få noen til å kjøre, så kan mange bli spart for både kaos og irritasjon.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags