Stikk innom sykehjemmet en tur!

Filip Svendsen

Filip Svendsen

Av
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

LederDen hyggelige historien om Filip Svendsen på 95 år som fikk komme hjem til Nesodden rørte nok mange lesere. Pressens oppgave er å påpeke forhold i det offentlige som ikke fungerer.

Tidligere saker Amta har omtalt om sykehjem både på Nesodden og Frogn har ofte et kritisk lys. Manglende sykehjemsplasser som fører til at folk må bo på sykehjem i en annen kommune er noe av det vi har skrevet om flere ganger.

 Det var helt andre grunner til at Svendsen bodde på et annet sykehjem, men det er likevel en gledelig historie å formidle.

Svendsen kommer med en oppfordring til leserne. Han kunne tenke seg besøk av folk som kjenner ham. Vi håper alle som kjenner Svendsen tar seg en tur. Vi vet hvordan hverdagen på et sykehjem kan være. Uansett hvor fort de ansatte løper og ønsker å bidra overfor beboere er det for knappe ressurser.

Og vi har lenge ment at beboeres sosiale liv på sykehjem bør prioriteres når midlene skal fordeles. Man kan ikke regne på en måte som gjør at bare de praktiske behovene blir dekket. Man må også inkludere kostnaden for sosiale tiltak, enten det handler om mer tid med hver beboer eller andre ting.

Heldigvis stiller mange frivillige opp og bidrar med hyggelige innslag til beboere på sykehjem. Men vi mener at det burde vært flere ansatte ved sykehjemmene i Norge.

Dagene blir for lange og innholdsløse for beboere. Derfor, stikk innom Svendsen eller andre dere kjenner på sykehjemmet, det betyr mye i hverdagen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags