Tur fra kyst til kyst i Nordre Frogn

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerSøndag 5. mai arrangerte Frognmarkas Venner en guidet tur fra Digerud brygge til Brevik. Drøyt 40 deltakere tok turen denne gangen. Første guide var Harald Lorentzen, som fortalte om historien til kystlinjen fra hovedstaden til Drøbak, med utgangspunkt i Digerud brygge, der vi sto. I ideelt turvær; kjølig med innslag av sol, gikk turen via Hetthulldammen, der Hilde Degerud Jahr fortalte om iseksporten fra området, gjennom søndre Digerud gård og over Agnormåsan, til søndre Gulbjørnrud gård.

Der underholdt spelemannslaget «De frilynde» med folkemusikk fra Frogn og nærliggende steder, hvorpå det ble servert ertesuppe og horn, mens Erik Svendsen og Leif Gulbjørnrud fortalte om livet på Gulbjørnrud og Måren før i tiden.

Etter en tur oppom Saraåsen, der Kjell Wærnhus fortalte om den tyske radarstasjonen som var der under krigen, fortsatte vi til Mindas kafé på Dalsmåsan. Kjell Wærnhus fortalte om torvdriften her, og hvem Minda var. Denne «kafeen» er blitt et populært sted å stikke innom for turgåere i nordre Frogn, sommer som vinter.

Hilde Degerud Jahr orienterte om husmannsplassen Dalshagan da vi passerte den på vei ned mot Dal skole, der forsamlingens biler ventet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags