MDG skuffer på Nesodden

Av
DEL

LeserbrevOrdførerkandidaten til MDG på Nesodden, Øyvind Solum, bekrefter i sitt innlegg 4.9. at de vil tillate boligbygging i Nesoddmarka – hvis det bygges på økologisk vis.

Han ser bort ifra at Nesoddens politikere i tiår etter tiår samstemt har lovet innbyggerne å IKKE bygge Marka. Og han ser bort ifra at bygging i skogen ved Vestre Skoklefall, som han nå sier ikke vil bli så omfattende som noen av de første planene viste, uansett blir å bryte det som i praksis har vært en høyt elsket og respektert markagrense, i årevis.

Hvis disse første får lov til å bygge slik MDG vil – kan man da virkelig regne med at det ikke kommer flere, som vil bygge økologisk lenger innover i Marka?

Solum regner tydeligvis med det. Han skriver at vi på Nesodden ikke bare kan «lukke øynene og trekke opp stigen og håpe at vi ikke skal bli berørt av en utvikling som nå går raskere og raskere. Klart vi skal skjerme Nesodden, men om alt fortsetter sin skjeve gang i Norge og resten av verden, blir vi uansett innhentet også her.»

Han skriver videre at vi har ansvar for en mer miljøvennlig retning (tiltres!), og at økolandsbyer kan være en viktig del av dette (greit det også). Men økolandsbyer i Marka? De fleste vil trolig mene at Marka i seg selv er ganske så økologisk. Men å bygge hus og lage veier, strekke kabler og vann- og kloakkrør, parkere og kjøre biler (el hjelper bare litt), bygge uthus og kanskje garasje, samt drivhus og hønsehus og hundehus og lekestue og huskestativer osv. osv. – hører dette hjemme i naturen i Marka?

Når MDG – av alle – vil tillate bygging i Marka, vil de bli bejublet av kapitalsterke utbyggere. De vil stå i kø for å bygge økologisk. Dette kan de. De har for lengst brukt ord som «miljøboliger», «miljøopprydding» (Oslo Havn), «øko-tun», «økolandsby» o.l. for å få 3 godkjent byggene. (På Søndre Sro har noen arkitekter foreslått å bygge boliger oppå et kulturminne (Nesoddens største ishusfundament), 10 m fra sjøen. Det kan virke som om de satser på at ordet «økologisk» skal trumfe både kulturminner og den altfor korte avstanden til sjøen.)

At Nesodden MDG – av alle – går inn for å bryte markagrensen så ettertrykkelig, forstår jeg ikke.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags