Tallforvirring

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Tall er ikke alltid så lett å forstå, så når Jørn Barkenæs og Ap prøver å gjøre et nummer ut av at Høyre bygger 40 så bygger Ap 840 skjønner en at kunnskapsnivået er lavt. Høyre har ikke bygget noen av de ca. 40 boligene som er ferdigstilt hvert år de 8 siste årene. Men Høyre sammen med Frp har sørget for flertall og vedtak for disse byggeprosjektene. Da ofte mot Aps stemmer, som har gått imot å gi tillatelse.

Høyre har evnet å sette seg inn i den enkelte sak, veid fordeler og ulemper med tiltaket, og konkludert, som oftest med, å gi byggetillatelse, det i visshet om at plan og bygningsloven er en ja-lov.

Drøyt blir det når Barkenæs og Ap trekker frem Kolstad med sine 840 leiligheter som deres boligprosjekt, og hevder de «leder» med 800 boliger.

For det første har det hele tiden vært et politisk flertall for bygging på Kolstad, og Høyre har vært en del av det. For det andre, og det burde Barkenæs fått med seg, det er ikke bygd ett eneste hus på Kolstad så langt. Det blir derfor bare tøys å blande Kolstad inn i de tallene for boligbygging i Frogn for de siste 8 årene.

Arbeiderpartiet mener Høyre har tømt verktøykassa, som de kaller det, med det ene verktøyet Ap har. Bygging av kommunale sosialboliger for å løse utfordringene kommunen har med å skaffe boliger til de uten tilstrekkelig egenkapital, unge som eldre.

Høyre tror på at dersom kommunen nå klarer å ferdigstille de planene som foreligger vil det bli nok boliger i kommunen, til forskjellige kjøpegrupper.

Ved å benytte kommunal utbyggingsavtale, det er ikke uvanlig, kan kommunen sikres seg boliger i alle de prosjektene som ligger og venter på kommunal saksbehandling. Boliger som kan leies ut, eller boliger det kan gjøres leie til leie avtaler på.

Høyre mener derfor det er svært viktig at kommunen klarer å behandle plan og byggesaker innenfor de frister plan og bygningsloven gir.

Det for å kunne ha en forutsigbar vekst i kommunen fremover.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken