La pop up-sykkelverksted bli et regelmessig kommunalt tilbud

Sykler med hjul og bremser som funker som de skal, er bra for folkehelsa, for miljøet og ikke minst for sikkerheten til store og små.

Sykler med hjul og bremser som funker som de skal, er bra for folkehelsa, for miljøet og ikke minst for sikkerheten til store og små. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

InnsendtDet var ingen aprilsnarr da Nesodden kommune tilbød gratis sykkelreparasjon på Skoklefall ungdomshus 1. april. Det var resultatet av et av MDGs forslag til budsjettet for 2019 – og den gode nyheten er at det er penger på bok for mer sykkelreparasjon til høsten!

10 000 kroner ble satt av til tiltaket i Nesoddens budsjett for 2019. Vi foreslo det fordi sykler med hjul og bremser som funker som de skal, er bra for folkehelsa, for miljøet og ikke minst for sikkerheten til store og små. En ekstra bonus er at sykkelverkstedet 1. april ble gjennomført av Pedalen sykkelverksted, som drives av Kirkens Bymisjon og gir arbeid til folk med en tøff fortid.

Vi er glad for at flere titalls nesoddinger tålmodig stilte i kø. Langt ifra alle fikk hjelp på de fire timene verkstedet holdt på, og vi mener det er et godt eksempel på en tjeneste som det er fornuftig at kommunen tilbyr mer regelmessig. For det første fordi det er sosialt utjevnende: For noen kan det å gå til sykkelreparatøren på Energihuset være en utgift man ikke tar seg råd til. For det andre er det mer effektivt å gjøre dette samlet: Når flere titalls sykler får service på samlebånd kan det gjøres mye billigere enn om en sykkelreparatør må håndtere og fakturere én og én.

Burde ikke folk evne å holde sykkelen sin ved like selv? Jo, de fleste både kan det og gjør det, men hjelpen bør være der for dem som mangler verktøy eller erfaring for å gjøre det selv. Når man møter opp på et pop up-sykkelverksted er det også lett å se og lære for å kunne gjøre det selv i neste runde. Dette kan være et av de enkleste og billigste virkemidlene vi har for å redusere biltrafikken og øke trafikksikkerheten.

Sykkelverkstedet 1. april kostet ikke mye, så det finnes penger på budsjettet til å gjøre noe lignende igjen til høsten. Det er ekstra viktig, for det er fortsatt mange som setter bort sykkelen om høsten i mangel på erfaring med å legge om til piggdekk. En idé kunne være at kommunen forhandler frem en kraftig rabatt for alle som kjøper piggdekk på Energihuset i en kampanjeuke til høsten – og at de som trenger det kan gå rett til et pop up-sykkelverksted for å få hjelp til å skifte dekk og sjekke at sykkelen er klar for vinteren.

Pop up-sykkelverksted er et lite bidrag til et tryggere, sunnere, stillere og hyggeligere Nesodden. Det håper vi alle partier kan slutte opp om.

Eivind Hoff-Elimari

3.-kandidat for Miljøpartiet De Grønne på Nesodden

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags