Tanker omkring Amtas leder 27. juni:"Må vi ha dette?"

Av
DEL

LeserbrevEtter kommunestyremøtet 27. juni besværet Amta seg på lederplass over at Rødt og FrP stemte mot delfinansiering av den nye fylkesveien ved bompenger i Tussekrysset / Rundvollbakkene.

Amtas implisitte syn på opposisjonspartienes rett til å hevde sine standpunkter er egnet til å forundre. Mener Amta at vi ikke skal benytte oss av vår demokratiske rett til å gi uttrykk for vårt syn? Vi kommer nok til å fortsette å hevde våre meninger uansett: Rødt forplikter seg overfor sine velgere, ikke overfor Amta. Og se bare: "Vi skal nok gjennom noen heftige runder på Amtas leserbrevsider før vi kan legge dette temaet bak oss." Amta får nok rett i sitt hjertesukk - dersom avisen ikke reagerer som den av og til gjør: Unnlater å ta inn leserbrev ledelsen ikke liker. Bekymringen for flertallspartienes mulige tap av velgere er kanskje Amtas egentlige ærend? For: "Det er ikke slik at politikerne som stemmer ja(,) ønsker å flå sine egne innbyggere for penger, få kjeft på sosiale medier og kanskje lide oppslutningsmessig ved neste kommunevalg." For vår del har vi i Rødt større tiltro til velgerne enn at denne saken avgjør deres valg til høsten. Og endelig: "Frp og Rødt stemte i realiteten nei til å fortsette planleggingen av ny og bedre adkomstvei. Slik er det med prinsipper, de har gjerne en konsekvens. Såfremt man ikke blir nedstemt, da. / Kanskje det var nettopp det de satset på." Selvsagt var vi klar over at vi ville bli nedstemt. Som vanlig. Beklager, Amta, den ufine insinuasjonen preller av som vann på gåsa. Rødt er vant til slikt. Rødts hovedpoeng i denne saken er at bompenger er en usosial form for skattlegging, noe journalisten ikke fikk med seg. Kanskje burde lederskribenten neste gang spandere etpar minutter på TV-overføringen før oppstart av sin raljering.

OG: Rødt mener fortsatt at

•statlige oppgaver skal finansieres av Staten,

•det er et nasjonalt flertallsansvar at "et nei ville innebære full stans i all planlegging, ingen ny og tryggere fylkesvei",

•regjering etter regjering har sviktet på dette og en rekke andre områder,

•alle politikere har rett til å fremme sitt partis meninger, uansett om de har sjanse for å bli hensyntatt eller ikke,

•politiske endringer ikke kommer av seg selv, men av at noen våger å stå for dem.

Kjellaug Myhre

"Uansvarlig", "upragmatisk", "populistisk" lokalpolitiker for

Nesodden Rødt

Kjellaug Myhre

Kommunestyremedlem og formannskapsmedlem

Nesodden

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags