#MeToo: Nei, det er ikke nok! Ikke før kvinner har fått tilbake sine medfødte rettigheter

Av
DEL

LeserbrevI går satt jeg på bussen, og overhørte en samtale mellom to personer som entusiastisk diskuterte #MeToo. Det var tydelig at de var enige om at det var blitt alt for mye fokus rundt kampanjen, og at de var lei av å høre om at kvinner skulle få rettigheter. Bare noen timer tidligere hadde jeg sittet å sett på en pressemelding med Angelina Jolie, da hun snakket om sitt samarbeid med NATO for å øke bevissthet, fokus og å arbeide for kvinners rettigheter over hele verden. Hennes ord hadde jeg fortsatt med meg: «Kvinner skal ikke få rettigheter de i utgangspunktet ikke hadde. Kvinner er, som menn, født med de samme menneskelige rettighetene. Vi må beskytte kvinners rettigheter!»

I oktober 2017 ble det mye oppmerksomhet rundt emneknaggen #MeToo. I kjølvannet av dette kom det frem mange hendelser som var feid under teppet. Situasjoner som fikk kvinner til å føle at de ikke ble hørt eller trodd, eller ikke turte å komme frem med sine undertrykkelser i det hele tatt. Istedenfor å gå videre med maktmisbruk og overgrep, følte de skam og redsel. Da søkelyset ble satt direkte på enkelthendelser, hjalp det andre å komme frem med lignende opplevelser. Det at såpass mange som sto frem, viser tydelig at det fortsatt trengs fokus på dette. #MeToo har endret både enkeltmenneskers og hele miljøers holdninger, og resultatet er et lite skritt i riktig retning for likeverd og stolte, frie kvinner.

Jeg er stolt av å være kvinne, jeg oppdrar min datter til å være stolt av å være kvinne, og jeg ønsker at alle andre kvinner skal føle det samme. Jeg er også stolt av å være medlem i et politisk parti som i 1924 satte opp en egen programformulering som omhandlet å arbeide for kvinners rettigheter, og jeg er stolt av å være medlem i et politisk parti som i 1933 fikk Oslo bystyre til å ta tilbake et kommunalt vedtak som undertrykket kvinners rettigheter og deres selvstendighet.

Med andre ord, mitt svar på spørsmålet er helt klart: Nei, det er ikke nok! Ikke før kvinner har fått tilbake sine medfødte rettigheter. #MeToo har dyttet oss i riktig retning, men vi er fortsatt ikke i mål.

Lisette Askø, Kvinnepolitisk ansvarlig for Frogn Høyre

Lisette Askø

Kvinnepolitisk ansvarlig for Frogn Høyre

Drøbak

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags