Nok er nok! Vi vil ikke ha barnehagefabrikker!!

Kø: Nesodden kommune har oppjustert tallene for barn i barnehagekø.

Kø: Nesodden kommune har oppjustert tallene for barn i barnehagekø. Foto:

Av
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

LeserbrevHvilket rom gis til meningsytringer?

I dagens samfunn har vi tilsynelatende et stort utvalg av arenaer hvor vi på forskjellige måter kan gi uttrykk for våre meninger. Vi sier tilsynelatende da våre meninger lett kan drukne i flommen av meningsytringer der ute. Så hvor er (burde være) vår beste arena for å uttrykke meninger om vårt samfunn? Jo i kommunestyresalen. Å kunne, på vegne av mange, snakke direkte til våre folkevalgte. Dette er en mulighet vi tilsynelatende har i Nesodden kommune. Igjen sier vi tilsynelatende, da denne muligheten blant annet reguleres gjennom ordførerens vurdering av «allmenn interesse».

5. desember ba vi om å få komme i kommunestyret 14. desember for å si noen ord og overrekke underskriftskampanjen «Barnehagefabrikk. Nei takk! Ordføreren sa nei, med henvisning til «Reglement for Nesodden kommunestyre». Vi synes det er synd når de folkevalgte på denne måten fratas muligheten til å høre tankene til mange av sine innbyggere.

Les mer: Margreth Olin håper filmen fra Nesodden vil bli sett på som en protest

Siden vi ikke fikk gitt uttrykk for noen av våre tanker i kommunestyret onsdag 14. desember 2016, vil vi her og nå dele disse tankene:

Vi vil, på vegne av mange mennesker som er opptatt av de yngste barnas muligheter til en god start i livet, overrekke 500 underskriftene som et lite symbol på det isfjellet av engasjement som vokser i samfunnet rundt barnehagebarns oppvekstsvilkår. Nok er nok! Vi vil ikke ha barnehagefabrikker!! Vi takker for at fornuften seiret i årets budsjettprosess, men vi mener at dere som folkevalgte skal ta med dere denne symbolske advarselen, og innse, for all fremtid, at dere ikke engang skal vurdere å kutte noe mer i barnehagetilbudet. Tvert imot:

- Dere må, som representanter for oss innbyggere, stå opp for, og verne om de yngste innbyggerens sårbarhet, slik at dere ikke medvirker til at de yngste barna påføres skader som vil koste dem, men også samfunnet, dyrt å prøve å reparere.

- Dere må, som representanter for oss innbyggere, innse at en god barndom krever gode og nok faglig menneskelige ressurser, og budsjetter som gir rom for å kunne åpne opp for barnehagens rammeplans ønsker om å gi en god barndom.

Les mer: Budsjettet ble banket, men kritikken vanket

Når dette leses er vi i gang med 2017 og budsjettet for 2017 har begynt å virke. Vårt nyttårsønske er at våre lokalpolitikere bruker våren til å innta ikke bare et prinsipielt/førende standpunkt, men også gjennom sine vedtak, en økonomisk og «faglig» politikk som i praksis, for all fremtid, verner om kommunens yngste og mest sårbare innbyggere

På vegne av mange mennesker som er bekymret over lokalpolitikerens prioriteringer

Laila Schei, Henriette Tiltnes, Constanse Elmenhorst, Bjørg Brosstad, Terje Kristiansen, Sara de Zwart Rørholt Valen og Maria Ormseth

Fjordvangen barnehage

Silje Nordberg, Kari Isaksen og Agnieszka Grabas

Hellvik barnehage

Linn-Christin Ellingstad og Signe Alstad

Alværn barnehage

Ingrid Solbjørg Bertelsen, Silje Stokkan Golberg, Marte Sand Johnsen, Eva Stokkan, Kristofer Askelund og Bjørg Lobben Røed

Aurora Steinerbarnehage

Ann Katrine Søby Andersen og Lena Moe

Fager Skog FUS barnehage

Runa Kjensli

Ellingstad barnehage

Palma Kleppe

Askeladden barnehage

Melanie Freixedas og Synnøve Kirkaune

Sletta barnehave

Kristoffer Elmenhorst Johansen

Bergerkollektivet barnehage

Else Marie F. Wennersgaard

Lilleengen familiebarnehage

Audun Moen og Cecilie Lundin Moen

Knerten familiebarnehage

Lena Føllingstad

Trollskogen familiebarnehage

Elin Leer-Salvesen og Are Dammann

Haslerud Natur Familiebarnehage

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags