- Alle har en psykisk helse

Tangen Gård

Tangen Gård Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevOnsdag 9. november demonstrerte over 400 personer i forkant av og under kommunestyret sitt møte for å vise sin misnøye med de foreslåtte kuttene i rådmannen sitt forslag for budsjett for 2017. Kuttene rammer bl.a. barn og unge, og vil også føre til nedleggelse av Nesoddtangen Gård, Uteskolen og Frivilligsentralen. Demonstrasjonen var kanskje den største i nyere tid på Nesodden.

Les mer: 401 nesoddinger skapte stinn brakke i kommunestyresalen

Før kommunestyret startet møtet stilte jeg et såkalt innbyggerspørsmål. Det er spørsmål som hvem som helst kan stille i kommunestyret så lenge det meldes inn til ordføreren minimum 2 dager før kommunestyremøtet. Ordføreren er pliktig til å svare på spørsmålet. Men jeg fikk ikke svar fra varaordfører Erik Adland på innholdet i spørsmålet jeg stilte, bare generell informasjon om prosessen videre for behandling av budsjettet i kommunestyre og formannskap. Derfor stiller jeg spørsmålet på nytt her i Amta:

Alle har en psykisk helse. Alle mennesker fra barn til voksne og gamle kan oppleve å rammes av en livskrise eller oppleve å slite psykisk i kortere eller lengre perioder. Jeg, og svært mange med meg, er derfor veldig bekymret for forslagene til kutt i rådmannen sitt budsjettforslag. Her kuttes det i tiltak som vi vet fungerer forebyggende: Uteskolen, Nesoddtangen gård, lærertetthet, barnegruppestørrelse og i rusomsorgen osv.

Et av de viktigste forebyggende tiltakene er muligheten til å fange opp signalene så tidlig som mulig, altså i barnehage og skole. Blant kuttforslagene er at antall barn pr. voksen økes, noe som vil gjøre det vanskeligere å oppdage barn som sliter, og dermed vanskeligere å forebygge en negativ utvikling.

Og om man har psykiske plager som voksen vet man at bl.a. lavterskeltilbud kan være det som er avgjørende for å komme seg videre og forebygge ytterligere forverring eller eventuelt komme seg ut av en hverdag med rus. På Nesodden har vi et allerede fungerende lavterskeltilbud – Nesoddtangen Gård – som også foreslås nedlagt.

Så spørsmålet mitt er: Har kommunen analysert eller gjort noen beregning av de økonomiske og menneskelige konsekvensene av de foreslåtte kuttene?

Når flertallspolitikerne bestiller et budsjett som man vet vil innebære så omfattende nedskjæringer så bør man vel ha gjort seg noen tanker om konsekvensene. Men jeg er spent på om jeg får svar ...

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags