Frogn – et sort hull på Kyststien

Se til Vestby når det gjelder merking av Kyststien

Se til Vestby når det gjelder merking av Kyststien Foto:

Av
DEL

LeserbrevKyststien er et prosjekt som går ut på å tilrettelegge og merke kystnære veier og stier og slik legge til rette for gode turopplevelser i nærområdet. Takket være den innsatsen som er gjort skal det være mulig å gå kyststien sammenhengende fra Nessoddtangen, gjennom hele Akershus og Østfold og videre nedover i Bohuslän. 

Går man inn på på nettstedet oslofjorden.com/kyststi vises det en sammenhengende kyststi fra Nesoddtangen til svenskegrensen.

Forrige uke bestemte jeg meg for å ta en tur jeg lenge har tenkt på, nemlig å gå kyststien hjemmefra Nesoddtangen og tre-fire dager sørover langs kysten mot Fredrikstad.

Noe av det første man oppdager er at kvaliteten på merkingen av stien varierer kraftig. Mens Nesodden har gjort en flott jobb med å tilrettelegge og merke en sammenhengende kyststi fra Nesoddtangen til Fagerstrand (i tillegg til den litt eldre kyststien på østsiden av halvøya) havner Frogn desidert på jumboplass blant de kommunene jeg gikk igjennom. (Nesodden, Frogn, Vestby, Moss og Rygge.) Heldigvis hadde jeg med et godt turkart, men selv om jeg holdt meg mer eller mindre til kyststitraséen, tror jeg ikke jeg så et eneste kyststimerke på min vei gjennom Frogn, bortsett fra en liten strekning ved Sønderstøa i Hallangen, men den henger til gjengjeld ikke sammen med resten av Kyststien.

Stiene og traseene finnes for det meste allerede i terrenget, for eksempel burde det være en smal sak å koble seg på Nesoddens kyststi ved Fagerstrand og forlenge denne langs eksisterende stier til Hallangen og gjennom Hallangen. 

Heller ikke gjennom Drøbak eller sør for Drøbak er det Kyststimerker å finne. Ved Skiphelle p-plass står et skilt (vanlig turstiskilt, ikke Kyststien) med Solbergstrand 2,8 km. Heller ikke denne stien var det imidlertid mulig å følge ved hjelp av merkingen.

Når man endelig kommer til Vestby grense er man avhengig av å finne gangbroa ved Saga for å komme over til Vestby. Denne lever et heller bortgjemt liv bak noen hus, i enden av en traktorvei, og noe forsøk på skilting er ikke å se. Kontrasten er stor når man kommer over til Vestby, der kan man følge en godt merket sti langs hele kommunens nydelige kystlinje.

Stiene og småveiene langs kysten i Frogn ligger der klare til å bli brukt, men så lenge merkingen manger blir dessverre Frogn lett liggende som et sort hull på kyststien mellom Vestby og Nesodden. Det er synd, for Frogn kommune har en mengde kystperler, og masse å tilføre Kyststien.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags