Ingen barn å miste - verken på Bjørnemyr - eller andre steder

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LederFor to uker siden omkom en fem år gammel gutt, da han ble truffet av en ukontrollert mobilkran på gang- og sykkelstien utenfor Karuss barnehage i Kristiansand. Fredag møtte Amta barn og beboere på Bjørnemyr, som var urolig for at en alvorlig ulykke kunne inntreffe også hos dem på gang- og sykkelstien som nyttes som daglig skolevei. Årsaken var at sjåfører i søppelbiler fra Follo Ren IKS ikke respekterte forbudet mot å kjøre opp Togangen som skal være bilfri og trygg for flere hundre myke trafikanter i området. Det er ingen søppelkasser på strekningen, så den eneste forklaringen er at det er en snarvei for søppelbilene ut av boligområdet.

Det er selvsagt helt uakseptabelt at sjåførene fra operatørselskapet som kjører på kontrakt for det interkommunale renovasjonsselskapet, setter barn og unges liv i fare ved slik uvettig kjøring. Bakken det er snakk om er bratt, smal og er uoversiktlig med en nittigraders sving. Vinterstid er det mange barn som aker der. Sommerstid så er det skateboard og sparkesykler som gjelder. Derfor er det trolig bare flaks som hittil har bevart ungene på Bjørnemyr.

Tidligere har biler både fra kommunal hjemmetjeneste, og fra private firmaer som pizzabud og lignende, også vært en del av problemet. Men denne praksisen er nå opphørt, selv om det fortsatt er private som ikke respekterer trafikkreglene i boligområdet. Beboere har i lang tid gjort så vel Nesodden kommune som Follo Ren samt Follopolitiet oppmerksom på den farlige praksisen, men helt uten at noe har skjedd.

Helt fram altså til sist fredag, da det interkommunale renovasjonsselskapet reagerte resolutt, da de av Amta ble gjort oppmerksom på at uvesenet fortsatte tross gjentatte innskjerpinger overfor operatøren. Dermed trakk Follo Ren IKS opp det eneste kortet som gjelder i en slik sak; det røde. For det er bare en ting som trolig virker; synderne må få svi på pungen i form av bøter og eventuell politianmeldelse.

Derfor håper vi nå at uvesenet ved å sette egen tidsbruk foran trafikksikkerheten til våre barn og unge opphører med umiddelbar virkning. Follo Rens reaksjon med 10.000 i bot har en tydelig signaleffekt opp mot andre bilister, enten de befinner seg bak rattet i en søppelbil eller ei: Barn skal alltid gå trygt til og fra skolen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags