Belærende fra Filagos arkitekt

- Grete Maus har svært god greie på arealspørsmål på Nesodden; trolig langt bedre enn Frederica Miller og Filago AS.

- Grete Maus har svært god greie på arealspørsmål på Nesodden; trolig langt bedre enn Frederica Miller og Filago AS. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevGrete Maus har skrevet at SV vil bevare Nesoddmarka, og derfor ikke ønsker boligutbygging innenfor markagrensen ved Skoklefall.

I et belærende innlegg forteller arkitekten for utbyggingsselskapet Filago AS, Frederica Miller, at Grete Maus og SV ikke har satt seg inn i saken.

Jeg kan forsikre Miller om at Grete Maus har satt seg inn i saken. Og jeg har liten sans for  forsøket på å avskrive Maus sine nøkterne, saklige og vel begrunnede argumenter mot marka-utbyggingen med at dette er noe hun ikke har greie på. Det burde Miller holde seg for god for, ikke minst når hun er engasjert som arkitekt for utbyggeren av et svært omstridt prosjekt som hun forsøker å skape godvilje for.

Grete Maus har sittet i kommunestyret og formannskapet på Nesodden i mange år, og hun har vært medlem av og leder for kommunens planutvalg i mange år. Grete Maus har svært god greie på arealspørsmål på Nesodden – vesentlig bedre enn Miller og Filago AS, vil jeg anta.

Grete Maus har beskrevet og begrunnet SVs holdning til bygging i marka, ikke til økolandsbyer i seg selv. Jeg går derfor ikke inn på alle enkelthetene i Millers innlegg. Dette vil Claudia Behrens følge opp. Hun har svært lang fartstid i den grønne bevegelsen i Norge, først i MdG og nå i SV. Jeg kan forsikre Miller om at også Claudia Behrens har satt seg godt inn i saken og har greie på det hun snakker om.

Jeg tror Miller og Filago AS vil gjøre klokt i lytte til de mange og vel begrunnede innvendingene mot planene deres om hundrevis av boliger i et naturområde. De risikerer å fremstå som lite troverdige når de bygger argumentasjonen på at vi som vil bevare Nesoddmarka mot utbygging, og som har arbeidet med slike spørsmål i svært mange år, ikke har greie på det vi snakker om.

– Et sminket lik er fortsatt like dødt 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags