Forholdet mellom kommunen og innbyggerne: «Stor pågang, vent på svar»

Av
DEL

LeserbrevAmta har med jevne mellomrom innlegg som belyser Nesodden kommunes manglende overholdelse av svarfrister m.v., særlig innen byggesaker. Jeg har selv erfart dette i forbindelse med en utbyggingssak der kommunen ikke svarte på henvendelser i det hele tatt.

Forrige uke ringte jeg kommunen for å få svar på et spørsmål vedrørende snøbrøyting av kommunal vei. Fra sentralbordet kom den vanlige, standardiserte meldingen om «stor pågang, vent på svar», og etter sju minutter la jeg på. Jeg leste så på kommunens hjemmesider at snøbrøytingen var satt ut til et privat firma, med opplysning om telefonnummer dit. Ved forsøk på å ringe dit ble jeg møtt av et standardisert svar om at abonnenten ikke var tilgjengelig.

Jeg kunne samtidig lese at kommunen har begrensete ressurser til å gjennomføre vedlikehold av kommunalt veilys, og at kommunen ikke kan utføre vedlikeholdsarbeider som går utover de tilgjengelige budsjetter.

Man skulle på denne bakgrunn kanskje forvente en viss ydmykhet fra kommunens side i forhold til krav som stilles motsatt vei, dvs. krav kommunen retter mot sine innbyggere. Men nei: For en tid siden «glemte» jeg å betale en regning på kommunale avgifter, da melding om den av en eller annen grunn hadde havnet i feil «boks» på min e-post. Jeg betaler ellers alltid (som de fleste andre innbyggere) mine regninger i rett tid. Man kunne da kanskje forvente en vennlig påminnelse fra kommunen med spørsmål om man hadde oversett en regning, men i stedet kom etter noen dager et brev fra kommunen med «INKASSOVARSEL».

Jeg har tatt opp med kommunen spørsmålet om man ut fra dens egen behandling av sine innbyggere, kanskje kunne se nærmere på formuleringen av sine purrekrav. Så langt har jeg ikke fått noe svar. Men hvis jeg mot formodning en gang i framtiden skulle overse en kommunal regning, vet jeg jo hva jeg vil svare:

«Kjære kommune. Det beløp jeg i år har avsatt i mitt budsjett til betaling av kommunale avgifter, er dessverre brukt opp!»

Svein Jøsang

Nersoddtangen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags