Nei takk til innføring av eiendomsskatt, vi betaler nok eiendomsskatt allerede

Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevApenes på vegne av Venstre på Nesodden sier under Meninger i Amta den 13.desember bl.a. følgende:

«Som et alternativ til dårligere tjenester er det ikke ønskelig, men rimelig å vurdere skatt på boligeiendommer»

Dette hadde helt sikkert vært akseptabelt hvis kommunen hadde oppfylt sine forpliktelser innenfor følgende områder:

• Kommunalt veivedlikehold av private velveier. Dette har blitt en bekvem sovepute for Nesodden Kommune som ikke behøver å budsjettere med mer enn en brøkdel av vedlikeholdskostnader av veiene på Nesodden. Dette tar de enkelte veilag seg av og det er veilagenes medlemmer som betaler gildet, for at Nesoddens hjelpetjenester skal komme seg frem til de beboere som faktisk bor her.

• Brøyting av velveier

• Nesodden Kommune forsøker å overføre alle kostnader ved veilys på de private velveier til Veilagene

Les mer: Om rør fra Apenes

Hva koster så dette gildet «i sparte midler for kommunen» ved å overføre kostnadene for typiske kommunale tjenester på de enkelte eiendomsbesittere:

Veivedlikehold for fastboende langs private veier på Ursvik er 1850 kroner for i år pluss brøyting og eventuell kostnad for reparasjon av kommunens armaturer ( gammeldagse og utdaterte sådanne).  I tillegg har vi ikke kommunalt vann og ei heller avløp. Hvorfor skal vi da betale eiendomsskatt, betaler vi ikke allerede nok for tjenester som kommunen burde ha tatt seg av. Ja Nesodden Kommune, vi kan nok betale eiendomsskatt vi også, hvis kommunen påtar seg de forpliktelser som i dag utføres og bekostes av eiendomsbesitterne, som fortsatt eier til midt i veien. Tomtene ble utparsellert på 1920 tallet og de veiene som ble inntegnet på kartene den gang ligger faktisk der også i dag. Nesten 100 år har kommunen hatt på seg til å regulere inn de nødvendige kommunale tjenester som vei, vann og kloakk. Det skrives så mangt om hvor flott det er å bo i Norge og spesielt i Nesodden Kommune, som har alt,  bortsett fra en administrasjon og politikere som er villige til å se på realiteten i den kommunen de er satt til å styre.

Nei takk til innføring av eiendomsskatt, vi betaler nok eiendomsskatt  allerede.

Les mer: Budsjettet ble banket, men kritikken vanket

Les mer: 7 figurer som forklarer budsjettet på Nesodden

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags