Om rør fra Apenes

Venstres Martin Apenes.

Venstres Martin Apenes. Foto:

Av
DEL

LeserbrevI Amta 13.12 har Martin Apenes fra Venstre et innlegg i Amta under tittelen «Rør i Rødt». Selv etter flere gjennomlesninger har jeg fortsatt ikke klart å finne hva i teksten denne tabloide overskriften referer til, men jeg har likevel lyst til å kommentere noe av det Apenes faktisk skriver.

Les mer: Budsjettet ble banket, men kritikken vanket

Han skriver blant annet at «Venstre har lett etter muligheter til å supplere et dårlig kommunebudsjett med flere penger.» Dette synes jeg er en lovende start fra Apenes som her bekrefter det mange mener – nemlig at kommunebudsjettet er dårlig. Men tydeligvis ikke verre for Venstre enn at da flertallspartiene på Nesodden innvilget Venstres ønske om en oppstart av planleggingen av Tangen brygge, ja da gir Venstre sin subsidiære støtte til budsjettet tilbake. Apenes er ikke snauere enn at han i denne sammenhengen bruker ordet «raust» om flertallspartiene på Nesodden – et begrep jeg oppfatter som en hån mot alle de utsatte gruppene på Nesodden det foreslåtte budsjettet vil ramme.

Les mer: - Vi som liker å ha med Rødt i det politiske ordskiftet er forvirret

Men Venstre har i det minste løsningen på problemet. Venstre vil innføre eiendomsskatt, slik at innbyggere med «solid økonomi og verdifulle boliger kan bidra litt mer.» Det høres tilforlatelig ut, men nå er nå en gang virkeligheten slik at erfaringene fra andre kommuner viser at en slik skatt rammer svært usosialt, og at det er nesten umulig å komme opp med ordninger som verner huseiere med lav betalingsevne. Dette ønsker ikke Rødt å bidra til, men det reduserer altså etter Apenes sin vurdering partiet til kun en «destruktiv motmakt.»

Det er heller ikke riktig som Apenes antyder at Rødt ikke har foreslått alternative løsninger for budsjettet på Nesodden. Ved å moderere flertallspartienes unødvendige behov for et rekordoverskudd i 2017 er det mulig å fjerne alle de usosiale kuttene i budsjettet – uten å innføre en ny skatt som nok en gang vil ramme de mest utsatte blant oss hardest.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags