Svar til Kjersti Lorentzen

Av
DEL

MeningerI onsdagens Amta stiller Kjersti Lorentzen meg et spørsmål ang. Signalen Sjøbad:

«Liv Jessen AP, som allerede i februar 2016 sto på forsiden i Amta og ivret for å få klokketårnet restaurert, hvor var du da tillatelsen ble gitt til å bygge foran tårnet?»

Lorentzens spørsmål er betimelig, et spørsmål jeg har stilt meg selv mange ganger. Fra jeg ble valgt inn i kommunestyret i 2015 og ble kjent med historielagets mangeårige kamp for å få tårnet satt tilbake til opprinnelig stil, har jeg ivret for saken. Jeg kunne ikke fatte at en slikt «opplagt» sak ikke skulle sluttføres. Jeg synes historielaget hadde en god sak.

Det var ikke noe poeng for meg å gå ut i Amta hvis jeg ikke også fulgte opp.

Derfor satte jeg meg inn i klokketårnets historie, gjennomgikk alt historielaget hadde gjort, kontaktet entreprenører ang. mulig pris på restaurering, fikk kontakt med diverse fagpersoner innen kystkultur og kulturminner og kontaktet mulige instanser som kunne bidra økonomisk.

I det hele tatt en spennende reise hvor jeg lærte masse og ikke minst hvor viktig det er å forankre saken hos historielaget som var hovedaktør i saken. Så gjensto bare å få saken gjennom i de politiske fora som kunne beslutte. Jeg var nok litt naiv og synes saken var opplagt, og det var vel bare å få den avgjort. Vel, etter hvert kom saken i mål. Og da restaureringen startet, var jeg så heldig å kunne følge saken og dele den på Facebook regelmessig gjennom det halve året arbeidet pågikk. 

Så til Signalen Sjøbad som jeg gledet meg til skulle komme. Det var en sak jeg naturlig nok ikke hadde samme nærhet til som tårnet. Byggesaker blir vanligvis håndtert av administrasjonen, så også i denne saken. 30. mai 2018 viste Amta en skisse av bygningen.

Å forstå skisser og byggetegninger er jeg ikke fortrolig med samtidig som jeg fikk en forståelse av at bygget skulle være lavere og tuppen mot nord skulle være av glass eller gjennomsiktig, slik at tårnet ble sett fra sjøen. Jeg slo meg til tåls med det og ble ikke på alerten. Selv om saken ikke lå i mine hender, kunne jeg ha protestert da det var mulig å endre noe, om jeg hadde forstått.

Det var synd, jeg trodde tårnet og Signalen skulle kunne leve side om side.

Ikke alltid lett å være etterpåklok.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags