- Vi som liker å ha med Rødt i det politiske ordskiftet er forvirret

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDet er rørende når Rødt frir til både Krf og Frp for samle felles front mot Høyre, Arbeiderpartiet og MDG. Geir Christensen legger bredsida til i forrige ukes innlegg om blant annet Venstres subsidiære støtte til flertallets budsjettfremlegg.

Les mer: MDG har fått for mye dugg på brillene

Til forskjell fra Rødt har Venstre lett etter muligheter for å supplere et dårlig kommunebudsjett med flere penger. Sammenligninger med andre kommuner viser at Nesodden jevnt over bruker pengene fornuftig og ikke sløser. Barbering av budsjettene og kutt i tjenestenes pengebruk vil føre til dårligere tjenester ikke mer effektivitet. Som et alternativ til dårligere tjenester er det ikke ønskelig, men rimelig å vurdere skatt på boligeiendommer. Omskrevet; det er rimelig at det er innbyggere med solid økonomi og verdifulle boliger som bidrar litt mer enn at skoletilbud og pleie- og omsorgstjenester svekkes. Av en eller annen pussig grunn vil ikke Rødt være med å diskutere dette. Det kommer halvkvedede viser om at eiendomsskatt vil gi føre til problemer for de med verdifulle boliger og lav inntekt. Akkurat den samme retorikken som motstandere av formuesskatt har.

Les mer: En oppblåst gjeldstrussel

Vi som liker å ha med Rødt i det politiske ordskiftet er forvirret. Hvorfor ønsker de å hindre en ekstrainntekt på 30-40 millioner kroner som ville gjort det naturlig å få på plass alle tiltakene Rødt ønsker og som det er bred enighet om at vi trenger for å kunne være stolte av tjenestenivået til Nesodden kommune.

Rødt tar mange prisverdige initiativ for samarbeid i den såkalte «opposisjonen». I denne omgang har Venstre tenkt at det er mer interessant med innflytelse enn å være destruktiv motmakt. Derfor fulgte vi opp et viktig løfte til våre velgere og foreslo oppstart av planlegging av Tangen brygge. Når flertallet raust inkluderer dette i sitt budsjettforslag gir vi vår subsidiære støtte tilbake.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags