Gå til sidens hovedinnhold

- Å forby folk å gå i løypenettet er fåfengt, og umulig å håndheve

Tore Henning Larsen

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Skiløperen Runar Todok lar seg irritere over forgjengere som tråkker i skiløypene. Det synes jeg ikke han skal gjøre. I stedet burde han glede seg over at folk finner veien ut i naturen, med eller uten ski på beina. 

Lyspløypeanlegget rundt Berger stadion, og i området omkring er et yndet turområde året rundt. Store og små, unge og gamle går på tur i området, og senest i dag, observerte jeg to og firbente nesoddinger. I skjønn harmoni med skoleungdom på ski, i området.

Skispor er kjørt opp og man kan til og med "skjøyte" i den flotte traseen. Forholdene er imidlertid steinharde. Uten brodder eller piggsko vil det være forbundet med stor risiko å gå til fots, og uten stålkanter på skiene hadde ihvertfall ikke jeg turt å gå på ski i løypenettet.

Å forby folk å gå i løypenettet er fåfengt, og umulig å håndheve. Jeg tviler på at Runar Todok vil iføre seg uniform og lue og "arrestere" fotgjengerne. Rop heller et hyggelig "løype" når du kommer susende, og legg gjerne til "god tur". Folk flest er fornuftige og går ikke i løypenettet når forholdene tilsier at føtter eller poter vil ødelegge.

God tur, med eller uten ski!

Kommentarer til denne saken