Larsen i løypa - løype!

Foto: Arkiv

Foto: Arkiv

Av
DEL

LeserbrevAlltid engasjerte Larsen legger nå sin pondus inn i debatten for fri ferdsel i skiløypene. "Allemannsrett krever allemannsvett" sier Larsen. Tar sats og svever. Men lander straks på kulen med at det er all right å bruke skiløypene alternativt. Om man ikke kan eller vil gå på ski. Bare man bruker vett og viser hensyn. Og der er vi ved sakens kjerne. Er det å vise hensyn om man bokstavelig talt tramper ned en arena der det legges ned store ressurser fra kommune og frivillige for at alle innbyggere på Nesodden skal ha gode muligheter til å gå på ski? Det kan vel snarere hevdes at man er ute og saboterer. Nesoddmarka har et stort nett av stier man ellers står fritt til å benytte. Til nytelse av natur.

For å heve konfliktnivået ytterligere nevner Larsen også episoder fra Oslo med sykling i skiløypa. Syklistene er uønsket og møter motstand. Hva annet kan man forvente? Det er selvfølgelig ikke bare å sette seg til bords ubedt og forsyne seg av fatet som Skiforeningen har fylt i over 100 år med støtte fra medlemmer som liker å gå på ski. Her har vi dannelse i en verden hvor "meg først" har tatt over for lenge siden og "fri ferdsel for meg og mine" får stadig større momentum. Skaff dere oppførsel! Og lag gjerne en forening hvor dere kan jobbe for nye og andre interesser. Så kommer skiløperne til å ta hensyn. Garantert. Og spesielt på sommerstid. Det kan sikkert også la seg gjøre å samarbeide i skogen. Hvor alle deltakerne har et balansert forhold til innsats og utbytte.

Tilslutt. "Lysløypa er et trimtilbud til store og små skiløpere i kommunen", sier skiltet plassert på Berger Idrettspark. Dessuten står det "Forbud mot tråkk i løypetraseen". Det er like naturlig å bruke lysløypa alternativt på vinterstid som det ville være å trampe rundt på kunstgressbanen under fotballtrening. Med bikkje og uten pose, ev. fem i bredden med brodder. Prøv det den som tør!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags