Amta har flere ganger omtalt en parkeringsplass på Fagerstrand der folk var i harnisk over innføring av kommunal betaling. På Facebook var kommentarene friske, men så roet debatten seg.

Deretter kom innestengingen. Kommunen har åpenbart ikke brukt de nye ekstrainntektene til god nok organisering av parkeringsplassen. Man overlater det praktiske med plassering av kjøretøyene til bilistene, og bilister kan ofte sammenlignes med sauer, i flokk.

Vi skriver ikke dette for å fornærme bilister generelt. Nær sagt alle voksne mennesker er i dag bilister, så vi kan like godt si at folk flest ofte er som sauer i flokk. Mennesker er nemlig flokkdyr, og hvis du tenker etter ser du dette i mange negative, men også positive, sammenhenger.

På Fagerstrand kunne man se det i innestengingen av titalls biler på en parkeringsplass fordi en ubetenksom eller hensynsløs bilist valgte å løse sitt problem ved å stenge en bil inne. Kanskje tenkte bilisten at den innestengte kunne vri sin bil litt fram og tilbake og komme seg ut, men da en bil først var plassert på denne måten ble hele stripen av feilparkering snart fylt opp.

Dette «avviket» i den menneskelige adferd er det bortimot garantert at Nesodden kommune ikke klarer å endre, så løsningen er åpenbar: Ta fram tilstrekkelig mange av de røde plaststolpene med tung gummifot som kommuner alltid har et lite lager av, og strekk ut kommunale sperrebånd som viser hvordan plassen bør deles. Det er ikke perfekt, men det vil virke godt nok. Helt sikkert!