Gå til sidens hovedinnhold

- Fakta i saken er at Dagsenteret på Nesoddtangen gård er truet av nedleggelse

Artikkelen er over 4 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det store oppslaget i Akershus Amtstidende 30. november hvor kokken Dag Tjersland lanserer sine ønsker om å etablere et senter for matkultur på Nesoddtangen gård, krever et motsvar. Ikke nødvendigvis hva Tjersland må ha foretatt seg de siste årene. Ikke nødvendigvis hans luftige planer og hvordan han må ha lusket rundt husene femti-seksti ganger for å se hva som kunne gjøres. Ikke at han sier at stedet fortjener at noen tar vare på det selv om det allerede er noen der som nå frykter at de skal bli jaget bort. Litt freidig er det jo, men det tillater vel ytringsfriheten..

Les mer: Dag Tjersland har konkrete planer for Signalen og Nesoddtangen gård

Nei, det er Amtas rolle i denne saken jeg ser som problematisk. Amtas rolle skal være å formidle det som skjer og rører seg i kommunen, ikke selv være en aktør.

Oppslaget i Amta har ingen fakta, omhandler ikke noe som har skjedd i kommunen. Allikevel får det et kjempeoppslag med bilde av en smilende Dag Tjersland over hele første side, og på ny inne i avisen hvor han får skryte av hvordan han tenker seg å bruke Nesoddtangen gård. Dette blir fulgt opp av Leder 5. desember: «Look to Nesodden» som handler om møte i Nesodden næringsråd hvor Dag Tjersland «som har store planer for Nesoddtangen gård og Signalen, holdt et overbevisende innlegg.»

Fakta i saken er at Dagsenteret på Nesoddtangen gård er truet av nedleggelse. Men om dette finner jeg fint lite i Amta. De har riktignok tatt inn innlegg både fra Brukerrådet og aksjonskomiteen for bevaring av Nesoddtangen gård, det skal de ha. Men svært lite redaksjonelt stoff og da i meget beskjeden målestokk sett i forhold til den fargerike presentasjonen av Dag Tjerslands ideer.

Les mer: Brukterrådet frykter Dag Tjerslands planer for Nesoddtangen gård

Les mer: Aksjonsgruppa for bevaring av Nesoddtangen gård: - Næring blir helt feil

I denne saken er det kokken Tjersland som nærmest blir løftet fram.

Ved at Amta uten motforestillinger applauderer hans planer og gir ham stor plass, blir de en aktør og en påvirkningsagent.

Og av de som uttaler seg, er også politikere.

Det ser ut som ledende politikere i kommunen allerede har tatt stilling. Amta skriver 2.desember etter møtet i Formannskapet at på spørsmål om hva som er begrunnelsen for å utrede andre lokaler for Nesoddtangen gård, svarer Erik Adland (H): «Årsaken er at vi har fått tilbakemeldinger fra brukere om at noen synes det er skummelt der. Det ligger heller ikke veldig lett tilgjengelig til. Det er også slik at noen opplever at denne gruppen har «tatt over» gården og ekskludert andre.»

Denne saken skal jo i Kommunestyremøtet 14. desember. Da er det å håpe at diskusjonen om bevaring av Dagsenteret på Nesoddtangen gård får en mer seriøs behandling - og helst at de slipper kutt i sitt budsjett.

Les mer: - Trygghet og forutsigbarhet er noe av det viktigste for folk som sliter psykisk

Kommentarer til denne saken