Ta vare på våre toppidrettsutøvere

Stortingspolitiker Nina Sandberg (AP).

Stortingspolitiker Nina Sandberg (AP).

DEL

MeningerNå rammes eliteseriespilleren Mina Mjærum. Hun må velge bort studiene fordi det ikke lot seg kombinere med håndball på høyt nivå. Hun har møtt et utdanningssystem som setter opp unødvendige hindre, og er dessverre ikke den eneste.

I politikken kan vi ikke begrense oss til å stille opp med stolte gratulasjoner, når det vinnes medaljer. Det er gjennom tilrettelegging og engasjement for idrett, at vi – som lite land – kan vise til imponerende resultater med utøvere av alle slag, fra både bygd og by og hele landet.

Arbeiderpartiet vil ha lik rett til utdanning for alle. Derfor er det naturlig å sørge for at utøvere skal kunne få en utdanning å leve av når idrettskarrieren er over.

På Stortinget har vi foreslått tilrettelegging av studievilkår. Enkle grep for fleksibilitet i studiegjennomføringen og i studiefinansieringen kan løse utfordringene. Regjeringspartiene sier nei. Det somles og nøles, også når dokumentasjon og eksemplene er overtydelige på at det trengs handling.

Mange toppidrettsutøverne tvinges til å velge: Enten drive idrett på toppnivå, eller studere. Norge mister idretts-talenter, og det helt unødvendig. Toppidrettsutøvere ofrer mye mens de er aktive, og bør slippe å måtte rykke helttilbake til start når idrettskarrieren er over.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags