Dersom dere skal beholde litt troverdighet, så fjern denne særskatten de av oss i Nordre Frogn er pålagt

Stranda på Brevik.

Stranda på Brevik.

Av
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

LeserbrevJeg har gjennom alle år, stort sett, betalt min skatt med glede.

Men kravet om å betale særskatt, som dumpet ned i postkassa forleden dag, føler jeg bare sterk motvilje mot. Ikke på grunn av beløpet, men på grunn av den hårreisende argumentasjonen ulike maktpersoner i kommunen begrunner kravet med.

Det handler om kontrollavgiften for slamanlegg.

Flertallet av oss som bor i Brevik har fått oss renseanlegg. Anlegg som er montert av godkjente installatører, og som har tilhørende godkjente serviceavtaler. Det var i sin tid daværende rørleggermester Haktor Slåkes rørleggerfirma som sto for jobben med vårt lille fellesanlegg. Med firma Klaro som leverandør av anlegget. Sistnevnte firma betaler vi en solid serviceavgift til årlig.

For en del år siden hadde kommunen en meget dyktig medarbeider som heter Arnstein Flatlandsmo. Det var han, som på en utmerket måte, «kjørte» avkloakkeringen i Nordre Frogn. Men så var det noen politikere som på død og liv skulle blande seg borti det han stelte med, og som tok svært ukloke avgjørelser over hans hode. Det kunne selvsagt ikke Arnstein leve med, og sluttet. Dessverre. Da begynte rotet.

Litt senere ble kravet om kontrollavgift lansert. En høytstående Høyre-politiker sa til meg: «Jammen Torbjørn, dette har kommunen rett til å innkreve». Du snakker om saklig argument. En kvinnelig byråkrat på rådhuset sa: «Dette er å sammenligne med EU-kontroll på bilen din». Hun demonstrerte med den uttalelsen at hun ikke hadde fnugg av peiling. Alle vet jo at det er firmaet som utfører EU-kontrollen som også utfører nødvendige reparasjoner på bilen. Uten noen etterkontroll. Såpass tillit må det være.

Men ikke for Frogn kommune. Der skal de ha en kontrollør som kontrollerer at den godkjente servicemannen gjør det han er godkjent for å gjøre.

Nei, Frogn kommune. Dersom dere skal beholde litt troverdighet, så fjern denne særskatten de av oss i Nordre Frogn er pålagt, som fulgte kommunens pålegg og kjøpte kostbare godkjente renseanlegg. Og hva med dem som fremdeles slipper dritten sin urenset rett ut i sjøen. Hva slags «kontrollavgifter» mener dere de fortjener å bli ilagt?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags