- Det jeg ikke har hørt et ord om, er den manglende infrastrukturen for opptil 600 nye boliger her ute

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevNår det gjelder plasseringen av denne Økolandsbyen, er jeg overbevist om at det er landbruksmyndighetene som har siste ordet i denne saken, slik de faktisk hadde myndighet da jeg kjøpte et hus her ute for drøyt 10 år siden med en tomt på 3.270 kvadratmeter hvor en del av tomta kom fra en gård nord for oss og den andre delen kom fra en gård sør for oss.

Det jeg ikke har hørt et ord om, er den manglende infrastrukturen for opptil 600 nye boliger her ute, og da mener jeg skole, plasser på sykehjem etc. + at kapasiteten allerede er sprengt på buss og båt til og fra Oslo. Nesodden er som kjent en sovekommune, og jeg vil tro at folk som blir aktuelle kjøpere av disse nye husene gjerne vil være miljøvennlige og reise kollektivt.

Da vi hadde folkeavstemming angående utbygging på Tangen Brygge for noen år siden, stemte jeg i mot av 2 grunner: hvorfor skulle de få lov å bygge innenfor 100 meters sonen til sjøen når andre ikke får renovere et lite badehus eller lignende, og hvor skulle barn gå på skole, for ikke å snakke om manglende sykehjemsplasser. Man kan vel ikke be om kun voksne uten barn og med helse så god at det ikke vil være aktuelt med sykehjemsplass for de neste 30 årene?

Tilbake til dette med buss og båt: Her hvor vi bor, har vi fått et ganske uholdbart tilbud med buss som tar den lengste veien ned til 156, for så å gå nedom Hellvik, opp igjen til 156, tar til venstre i rundkjøringen på Skoklefall og går oppom Flaskebekk på vei ned til brygga. Allerede når vi kommer opp fra Hellvik, er bussen stappfull med mange stående. Til alt overmål blir båtene på tilbaketuren stappfulle fordi det da er avgang både til Vinterbro og til Drøbak i tillegg til denne bussen som jeg snakker om. Ser at folk som venter på buss nede på 156 vinker denne forbi fordi de heller vil ha en buss som går direkte. Fullt forståelig.

Dessuten håper jeg at politikerne gir tillatelse til Rema som ønsker å bygge ved siden av Kiwi på Kirkekrysset. Er overbevist om at begge butikkene vil gå godt. Vi ser at både Rema og Kiwi lever godt side om side i Frogn. Sist, men ikke minst, burde politikerne gi tillatelse til en bensinstasjon til, slik at det blir konkurranse på pris mellom dem. Har ikke tall på hvor mange kroner jeg har spart på å fylle bensin utenfor vår kommune. På denne måten bidrar politikerne til handelslekkasjen ut av Nesodden. Tenk på at Dere verner og skaper nye arbeidsplasser i begge disse tilfellene! Husk at det er lov å bruke hodet og se realitetene i øynene.

T. K. Armeniox 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags