Kommunal handlingslammelse og rause påstander

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

InnsendtI en artikkel den 19. september satte Amta søkelys på kommunal handlingslammelse og manglende oppfølging, i en sak som er godt inne i sitt fjerde år. Dette handler om en bedrift - Hagespesialisten AS - som tar i bruk områder på en landbrukseiendom, uten at driften kan knyttes til landbruk, og uten forutgående søknad om oppsetting av bygg og containere. Som nærmeste naboer til en stadig økende trafikkmengde, støyende aktivitet og økende visuell forsøpling, bad vi om kommunens holdning til dette allerede i februar 2014, fordi vi var bekymret for å ende opp med en allerede stor, og stadig voksende anleggsbedrift som nærmeste nabo.


 

Slik saken nå står, foreligger det visstnok en dispensasjonssøknad fra Hagespesialisten AS, en søknad som verken søker eller kommunalsjef kan vise til er sendt innen fylkesmannens frist - 1. mars. Derimot hevder kommunalsjef Tornås at søknaden "er borte", og peker på "feil i systemene" til DiBK ByggSøk.

Vi sitter nå på informasjon fra DiBK ByggSøk, som sier at denne søknaden aldri ble sendt i mars. Den ble først sendt 10. juli 2017 kl 09:35, etter at varsel om opphør ble sendt fra kommunen. Mer enn fire måneder etter at fristen for å søke dispensasjon gikk ut. Det skal samtidig nevnes at i ByggSøk-systemet kan ansvarlig søker selv se om en søknad er sendt eller ikke, inne i saken. (Vi får anta at en bedrift som Hagespesialisten AS innehar de nødvendige kvalifikasjoner for å håndtere slike søknader.)

Hvorfor følger ikke Frogn kommune opp sitt eget vedtak, som er stadfestet av fylkesmannen i desember 2016, om opphør av driften på gjeldende områder? Det foreligger altså ingen søknad innen fristen, og det bør derfor være en enkel sak for kommunen å avslutte saken.

Forøvrig er det nesten rørende å lese i artikkelen den 19. september, at Hagespesialisten AS ønsker å drive med minst mulig ulempe for oss naboer. Vi må innrømme at vi sliter en god del med å kjenne oss igjen i akkurat det.

Vår opplevelse er stikk motsatt; i eposter og korrespondanse fra (Miljøfyrtårnbedriften) Hagespesialisten AS, kan vi blant annet lese - ordrett - at de IKKE har til hensikt å gjennomføre tiltak som f.eks. støydemping, skjerming eller annet som kan bidra til å dempe ulempene for oss som bor 60 meter fra det aktuelle området.

Vi er forøvrig fullt i stand til å se forskjell på Hagespesialistens mange grønne biler, og noen få andre biler som kjører til et tidsbegrenset byggeprosjekt innerst i veien. Vi synes jo også at det er en smule uredelig å legge skylda for trafikken på husbyggere, når Hagespesialisten selv står for 80-90% av all trafikken forbi vår eiendom.

Frogn kommune må nå ta grep - de må følge opp sitt eget vedtak fra 2015, og fylkesmannens stadfestelse av vedtaket i 2016. La oss slippe nye fire år med svada, rause sannheter og arroganse fra både kommune og bedrift.

Grethe Tausvik og Per Christian Halvorsen

Link til saken:

https://www.amta.no/frogn/as/bolig/nabo-til-hagespesialisten-om-kommunal-saksgang-er-det-mulig-a-utvise-en-sa-total-arroganse/s/5-3-267658
 

Grethe Tausvik og Per Christian Halvorsen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags