Miljøpartiet og parkeringsnormen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Miljøpartiet ønsker å gjøre livet vanskeligere for Nesoddens innbyggere!

De ønsker å hindre innbyggerne i å ha bil ved å begrense muligheten til å parkere på egne parkeringsplasser. Miljøpartiet referer til arkitekten for Hurdal økolandsby som mener 0,5 P-plasser per bolig vil være en realistisk P-norm på Tangen.

Vi i Fremskrittspartiet er sikre på at innbyggerne kommer til å kjøre bil, også i framtiden.

Barna våre skal på fritidsaktiviteter, vi skal rekke å levere og hente i barnehagen, må handle litt i butikken og kanskje til og med bruke bilen i jobb, eller fram og tilbake til jobben.

En ettermiddagstur til bestemor og en weekend på hytta, er heller ikke å forakte.

Og vennene våre, med små barn, barnevogner, hund og utstyr. Vil de ta bussen til Raufoss stasjon, toget til Oslo, båten til Nesodden og videre med bussen for å komme på besøk en lørdag?

Neppe ...

Nullutslippsbilene (elbiler og hydrogenbiler) hadde en rekordhøy markedsandel i mars, hele 58,4 prosent av personbilmarkedet.

Gjennomsnittlig CO₂-utslipp for alle nye personbiler registrert i mars var også rekordlavt; 42 g/km som er 21 g/km lavere enn i mars 2018. Det betyr at det går framover. Flere og flere kjøper miljøvennlige biler.

Er det disse Miljøpartiet ønsker å straffe? Jeg trodde det var nettopp dette de ønsket.

Men med en så lav parkeringsnorm som Miljøpartiet ønsker på Tangen, med kun en halv plass per boligenhet, må mange parkere i boligveiene. Det kan medføre farlige trafikksituasjoner for fotgjengere og vanskelig framkommelighet for utrykningskjøretøy og andre biler.

Hvis valget står mellom en elbil som du ikke kan lade hjemme, men er avhengig av å måtte stå i kø på en ladestasjon, er det nok fristende å heller velge diesel- og bensinbil.

I FrP ønsker vi ikke å gjøre livet vanskeligere for folk. Det er bedre å belønne med gulrot enn å søke å straffe med pisk.
 

Hans Birger Nielsen

FrP vara

Nesodden FrP

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags