Parkeringsutfordringer for ansatte i Frogn kommune

Venstre vil gjøre det lettere å velge miljøvennlige alternativer.

Venstre vil gjøre det lettere å velge miljøvennlige alternativer. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er gode grunner til at parkering sentralt i Drøbak ikke er gratis, men som arbeidsgiver må vi også legge til rette for at våre ansatte får livet til å gå opp. Grønnere arbeidsreiser må stimuleres, ikke være ren tvang.

Venstre vil at de ansatte i kommunen som kan vise til et dokumentert behov for å bruke bil til jobben skal kunne få parkere i arbeidstiden gjennom for eksempel årskort-betaling. Imidlertid mener vi at betalingsparkering er et viktig bidrag for begrense unødvendig bilbruk, og både betaling og parkeringstidsbegrensninger bidrar til å skape rullering på parkeringsplassene og stimulerer til bruk av kollektiv transport eller andre mer miljøvennlige alternativer.

I områder der det er knapphet om plassene kan dessuten ingen forvente å stå gratis, heller ikke ansatte.

Venstre vil derfor i neste periode jobbe for at det blir attraktiv for kommunens ansatte å bruke kollektivtrafikk, sykkel eller gange til jobben istedenfor egen bil, gjennom ulike stimuleringstiltak som støtte til bussbillett og kjøp av sykkel. Dette mener vi vil være et viktig bidrag til å minimere bilbruk, og oppmuntring til å velge mer miljøvennlig transport.

I perioder av livet er vi mer avhengige av bilen, og noen mennesker har helsetilstander som vanskeliggjør bruk av andre transportmidler enn bil. Og da vil ikke busskort eller elsykkel være mer til hjelp. Imidlertid; dersom de fleste ansatte velger buss eller sykkel fordi arbeidsgiver legger til rette for dette, vil vi frigi parkeringsplasser til de ansatte som trenger det mest.

I juni kom det fram at lærere ved Seiersten er rammet av de nye parkeringsreglene. Parkeringsbestemmelser som er ment for å skape rullering av plassene, bidrar til å skape utfordringer i arbeidshverdagen til lærerne. Dette er litt absurd, da vi for ikke lenge siden gjorde tiltak for å fjerne tidstyver for lærere, nettopp for at de skulle få bedre tid med barna våre.

Frogn skal være en attraktiv arbeidsgiver. Vi skal ha konkurransedyktig lønn og sterk åpenhetskultur. I en kommune der vi blir fler og fler eldre innbyggere og vi satser på å ha en av de beste skolene i landet, faglig og sosialt, må vi som arbeidsgiver tiltrekke oss de sterkeste fagutøverne. For dem som er faglige dyktige på sitt felt, stiller som oftest høyere krav til sin arbeidsgiver.

Skal vi tilknytte oss de beste fagutøverne, må vi også søke utenfor kommunegrensene. Og en del av å være en attraktiv arbeidsgiver innebærer at vi som arbeidsgiver bidrar til gjøre arbeidsdagen lettere, og å komme seg til og fra er en stor del av dette.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags