Ungdom velger velferd foran skattekutt!

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Stortingvalget 2017 har vært et retningsvalg og et verdivalg. Selv om Arbeiderpartiet ble det største partiet var det ikke nok til å bytte ut regjeringen. Jeg er likevel glad for å leve i et land hvor demokratiet står så sterkt som det gjør, og vil derfor gratulere Høyre og FrP med gjenvalg. Uansett regjeringsalternativer, bør FrP og Høyre ta på alvor at ungdommer vil ha et sterkt fellesskap hvor de store pengene blir brukt på skole, arbeid og helse.

I skolevalget besøkte vi samtlige videregående skoler i Akershus. På skolene var det debatt og valgtorg. Tusenvis av ungdommer hørte på, stilte kritiske spørsmål og engasjerte seg. Jeg visste helt ærlig ikke at så mange ungdommer brydde seg, men jeg tok feil. De viktigste temaene var blant annet skole og skatt.

For er det virkelig slikt at vi unge ser på skatt som en byrde?

Tvert i mot. Ungdom jeg snakket med skjønte viktigheten av skatt. De forsto om du skulle oppleve helsesvikt så skulle ikke størrelsen på lommeboka di eller foreldrene dine spille noen rolle om hvorvidt du fikk behandling eller ikke. Dette gjelder også skole, barnehage og alle andre velferdstjenester.

Den sterke velferdsstaten vår er takket være alle som jobber og bidrar til det store fellesskapet vårt. Vi er rike fordi alle bidrar med det de kan. De fire siste årene har FrP- og Høyre-regjeringen gitt 25 milliarder kroner i skattekutt. Dette er penger som heller burde blitt brukt på å styrke fellesskapet, på å redusere forskjeller mellom folk og på å skape store muligheter til alle. Å ta penger bort fra fellesskapet ødelegger velferdsstaten som vi kjenner bit for bit.

Derfor synes jeg det er så viktig at dagens regjering hører på oss ungdom og skjønner at det er fremtiden vår som ligger i deres hender.

Ungdom vil ikke ha store forskjeller mellom folk. Vi vil ha store muligheter til alle. For ungdommen skjønner at vi alle har krav på like rettigheter uavhengig hudfarge, kultur, religion, størrelse på lommebok og bakgrunn.

Ungdom velger velferd foran skattekutt. Vi vil at de store pengene skal brukes på det som er det viktigste i hverdagen: skole, helse, arbeid og klima. Dette må Høyre og FrP ta på alvor de neste fire årene. 

Sahar Khoda

Nestleder Ås AUF

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.