Aps kamp mot grønn arealutvikling

Line Stokholm, ordførerkandidat Frogn Venstre

Line Stokholm, ordførerkandidat Frogn Venstre Foto:

Av
DEL

LeserbrevFrogn Ap fortsetter sin kamp mot nedleggelse av trafikkstasjonen på Ullerudsletta.
Det er kanskje opplagt at Arbeiderpartiet til enhver tid vil sette opprettholdelse av arbeidsplasser først, også arbeidsplasser som er i ferd med å bli gjort overflødige av forenkling og digitalisering. Det er likevel trist å se hvordan Frogn Ap bruker denne planlagte nedleggelsen som brekkstang mot byutviklingsplanen for Seiersten-Ullerud, som vil gi en god og bærekraftig arealutvikling i Frogn kommune.

Tidligere har Ap uttalt at de ikke ønsker bygging av boliger langs Ullerudsletta med begrunnelse i påståtte støy- og forurensningsproblemer fra biltrafikken på sletta. Denne begrunnelsen er i beste fall stråmannsargumentasjon.

Støy fra trafikk kommer i all hovedsak fra bilenes hastighet, og byutviklingsplanen innebærer reduksjon av fartsgrensen på sletta til 40 km/t. Støyproblematikken vil følgelig være lav for fremtidig bebyggelse langs sletta. Luftforurensning fra trafikk kommer i all hovedsak fra fossilt drivstoff. Dette problemet er i ferd med å fases ut ettersom bilparken elektrifiseres. Partikler fra bildekk reduseres også ved reduksjon av hastighet.
Det aller meste av trafikkstasjonens tjenester er digitalt tilgjengelig allerede og Venstre er sikre på at digitaliseringen og forenklingen vil fortsette.

Det er mye viktigere for Frogn kommune å få en byutviklingsplan med fremtidsrettet og bærekraftig utnyttelse av Ullerudsletta enn å tviholde på en driftsform av trafikkstasjonens tjenester som i fremtiden vil utfases.
 

At Ap fortsetter å jobbe for en gjennomføring av nesten 1000 boliger i Kolstadmarka samtidig som de motarbeider grønn og bærekraftig nærings- og boligutvikling langs Ullerudsletta setter nok en gang Aps pågående grønnvasking av eget image i et merkelig lys.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags