Betaling for helsehjelp?

Av
DEL

LeserbrevAftenposten tar fredag 12. juli opp en problemstilling som umiddelbart virker svært interessant både for kommunene Frogn og Nesodden, nemlig «hyttekommunenes» dilemma om at de ikke får betaling for helsehjelp til hytteturistene som bruker av kommunens ressurser, at det ikke følger penger med hyttepasienter som skatter til andre kommuner. Det vises til at enkelte kommuner må ansette flere folk i «hyttesesongen» enn hva som er det ordinære kommunale tilbudet.

Nå vet jeg selvfølgelig ikke hvor stort dette problemet er, om det eksisterer i det hele tatt, men med tanke på at Frogn og Nesodden til sammen har nesten 4500 hytter (2906 i Frogn og 1555 på Nesodden ifølge SSB) vil det med økt levealder og økt fritid under alle omstendigheter bli en utfordring i fremtiden. Statsråd Monica Mæland (H) gir da også uttrykk for at hytter brukes mer enn tidligere, og at det er viktig at regelverket blir gjennomgått på nytt.
Tiltak?

Det kan søkes om skjønnsmidler fra fylkesmann, men også en fremtredende helsepolitiker fra «den andre siden», Kjersti Toppe (Sp) tar nå saken opp med statsråden.
Ting tar tid, det vet vi. Spørsmålet er hva Frogn kommune foreløpig kan gjøre med problematikken.

Vidåpen for omgjøring av hytter til helårsboliger der det er den minst mulighet for å skaffe seg skatteinntekter?
Skaffe seg en reserve i helsesektoren i de månedene der det er flest på hyttene?
Restriktive på enhver form for bygging og utbygging av hytter?
Legger hytteturistene igjen så mye penger at det allikevel er god butikk?
Eller ... nei, dette problemet eksisterer ikke i Frogn og på Nesodden?

Strengt tatt vet jeg ikke hvem jeg stiller spørsmålene til, men det er interessant å høre hva situasjonen er, ubetydelig i Frogn og på Nesodden og bare et avisoppslag som berører de største hyttekommunene?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags