Det begynner å bli flaut

Av
DEL

LeserbrevDet er valgår i år. Nå har vi innbyggere i Frogn kommune fått et stort problem, ikke hvem vi skal velge som våre politikere, men om vi i det hele tatt skal velge.

Drøbak Hospital, et fredet bygg fra 1793, har vært vår ære og stolthet. I årevis har mange av Frogns beboere og brukere, uttrykt sin bekymring over forfallet og eierens skjødesløse behandling av bygningen. Da den siste oppgraderingen av bygget ble gjort, var det sjokkerende å se at malere brukte høytrykksspyler på veggene, gal maling og fremgangsmåte, slik at malingen flasset av i løpet av et par år. Etter mye mas ble statusrapport bestilt og utført i august 2017. Det kom pålegg fra fylkeskommunen om rehabilitering av Hospitalet, både innvendig og utvendig. Endelig, nå i 2019, begynner ting å skje, men når eller hvordan, vet vi fremdeles ikke. Vi får ingen informasjon fra verken politikere eller fra kommunens administrasjon.

Badeparken er nå blitt et nasjonalt og offentlig skremsel på hva som kan skje med et kommunalt sted når det er mangelfull og dårlig behandling av eieren, og uten påpakning av våre valgte politikere.

Jeg føler her et samfunnsansvar og er lei meg for at politikere og sjefen for administrasjonen i kommunen ikke har hørt, eller kanskje har lukket ørene for Verneforeningen Gamle Drøbaks bekymringsmelding til Frogn kommune, i et brev skrevet den 26. september 2016. Det ble påpekt at badeanlegget var i dårlig forfatning og at murene burde repareres.

Nå er Badeparken stengt, med store gjerder og forbud om å ferdes.

Badeparken ble valgt til å være vårt Tusenårsted.

Vår nye turistsjef ivrer etter å få flere turister til Drøbak.

Hvor skal de så gå? Hva er det vi kan vise frem? Hvorfor skal de komme hit?
 

Vi har i tillegg fått noe annet å bekymre oss over. Det er sjanser for at det eneste fysikalske instituttet i Drøbak må nedlegges. Hvorfor?

Det mangler en fysioterapeut fordi vår kommune ikke ser seg råd til å gi et driftstilskudd til dette lokale instituttet. Det bor mange eldre mennesker i Drøbak. De klarer å trille seg frem med gåstoler, kjøre i sine rullestoler eller gå til Wienerbrødskjæringa. Sommer som vinter klarer de fleste å komme dit for å få hjelp. Det hjelper dem ikke at det er mange fysioterapeuter ved Drøbak City. Visst går det busser, men folk som er dårlige til bens, klarer ikke den påkjenningen å måtte ta buss. De vil være her. I sentrum ev. byen. 

Jeg etterlyser både handling og informasjon fra politikere og fra rådmann.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags