Er det noen mellom rådmannen og vår herre?

Haktor Slåke snakker ut om perioden som ordfører i Frogn kommune. I intervjuet kommer han også med kritikk til rådmann Harald Hermansen.

Haktor Slåke snakker ut om perioden som ordfører i Frogn kommune. I intervjuet kommer han også med kritikk til rådmann Harald Hermansen. Foto:

Av
DEL

MeningerEtter å ha lest et intervju med tidligere ordfører i Frogn, Haktor Slåke, i Amta 15. oktober, ser jeg at det er delte meninger om dette.

Slåke klager over manglende oppfølging av politiske vedtak, fra rådmannens side. Han nevner en rekke saker som ikke er fulgt opp av rådmannen.

Haktor vet at den viktigste forutsetningen for en god kommune, er at ordfører og rådmannen snakker sammen. Da tenkte jeg ikke på dialogen på møtene, men den uformelle praten over en kopp kaffe. Det er viktig at ordfører og rådmannen er trygge på hverandre og at de kan si ting som forblir i rommet. Jeg kjenner ikke til hvordan dette har fungert i Frogn, men er i tvil etter å ha lest intervjuet.

Mange politikere tror at siste vedtak blir behandlet først. Slik er det sjelden. Rådmannen jobber som regel med tidligere saker, som de færreste husker.

Hva gjør man hvis dette ikke fungerer som forventet?

Rådmannen må sette opp forpliktende oversikt over når de forskjellige sakene blir realisert.

Denne oversikten bør behandles på hvert formannskapsmøte.

Da ser man at det tross alt er noen mellom rådmannen og Vår Herre.

Hvis de folkevalgte til tross for dette ikke blir fornøyd med informasjon og framdrift, er det kun en løsning.

LES OGSÅ:


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags