Frogn Arbeiderparti vil gi gratis skolemat til alle barn i grunnskolen

Rita Hirsum Lystad og Nina Sandberg

Rita Hirsum Lystad og Nina Sandberg Foto:

Av
DEL

InnsendtEn av skolens viktigste oppgaver er å utjevne sosiale forskjeller ved å sørge for at alle barn lærer.

Hver tiende norske 6. klassing møter til første skoletime uten å ha spist frokost. En av syv, over 60.000 barn, har ikke med seg matpakke på skolen. Nylig la SSB frem tall som viste at 10,3 prosent av alle barn nå vokser opp i hjem med vedvarende lavinntekt. Barn og unge fra hjem med liten tid og dårlig råd opplever daglig disse forskjellene på kroppen. Dette angår hele samfunnet, fordi sosiale forskjeller i barnas kosthold gir sosiale forskjeller i helse, muligheter og levealder. Barna velger ikke sin familie. Denne urettferdigheten må vi rette opp i fellesskap.

Frogn Arbeiderparti vil prioritere å utjevne forskjellene i kommunen. Vi mener alvor med å gi alle muligheten til et godt liv. Derfor går vi i Frogn Arbeiderparti til valg på å gi gratis skolemat til alle barn i grunnskolen.

Folkehelseinstituttet fremhever skolemat som et åpenbart tiltak for å utjevne sosiale helseforskjeller. Skolemat gir bedre læring, bedre helse og mindre forskjeller, i tillegg til at det vil gjøre familiehverdagen litt enklere for alle foreldre.

Selv om vi over lang tid har bygget opp gode velferdsordninger i Norge, er vi ikke i mål. Så lenge folks hverdag kan bli enklere, eller noen grupper faller utenfor, er det rom for sterkere fellesskap. Men gode fellesskapsløsninger kommer ikke av seg selv, de må skapes.

Derfor er vi glade for at Arbeiderpartiets landsmøte også har tatt et tydelig standpunkt som følges opp med reelle prioriteringer av Arbeiderpartiet nasjonalt. Får Arbeiderpartiet bestemme, vil alle elever få et gratis daglig måltid.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags