Til rådmann og politikere i Frogn kommune

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerJeg har forstått det slik at det er snakk om å rehabilitere Husvikveien 5 i Drøbak.

På vegne av de personene det gjelder tar jeg kontakt, ikke for naboene, de snakker for seg. Nei, dette gjelder brukerne av boligen. Er de blitt hørt, eller blitt spurt om hva de trenger og hvor de kunne tenke seg å bo?

Med bakgrunn i min faglige kompetanse og yrkeserfaring, tillater jeg meg og komme med noen tanker som kanskje kunne være til nytte før en etablerer den form for bolig i Husvikveien 5.

Jeg er ikke sikker på om de brukerne det er snakk om er så begeistret for å bli plassert i et trangt etablert bolig område som det her er snakk om. De er i utgangspunktet slett ikke ønsket og hvor de vil bli «Uglesett» beglodd og fulgt med argusøyne.

Det er en liten trang tomt med et begrenset uteareal, som ikke innbyr til noen form for ute aktiviteter. Det naturlige utearealet for beboerne vil bli Badeparken. Er det noe disse trenger så er det luft, plass og aktivitet. De trenger plass til både innendørs- og utendørsaktivitet. De trenger å kunne bevege seg fritt, føle seg trygge, uten at de blir lagt merke til av omgivelsene.

Bilitt er en tomt som er nevnt. For meg høres den mer egnet. Der er det rikelig med plass til en stor bolig med et stort uteareal og som har et lite skogholt i tilknytning. Det vil gi rom for uteaktivitet som er meget viktig. Der kan de hygge seg med ballspill, eventuelt grilling og musikk som ingen behøver å ergre seg over.

Det er forholdsvis sentralt, bussene går ofte til Drøbak, Ås, Ski og Oslo. Dessuten er det kort vei å gå eller sykle til butikker.

Jeg har i de siste årene jobbet på døgnenheten på Follo DPS i ski. (en avd. under Ahus) Hvor de bla. har en rus- og psykiatriavdeling, ARA. Der er et stort uteareal som flittig blir brukt til ballspill og andre uteaktiviteter. Det er trivelig og mye latter. Der er også et bra treningsrom inne.

På nabotomten som vi ser rett over til, er det en stor barnehage. Det har aldri vært noe problem, ingen klager noen gang.

Jeg ber dere tenke en gang til. Tenk på disse brukerne som har lidelsen rus/psykiatri, la dem slippe å bo i den trange Husvikveien. De fortjener noe bedre tross alt.

Tenk videre på hva kommunen slipper av klager fra naboene, minst en gang i uken. De de skal besvares og det tar tid (Det var en digresjon til slutt.)

Takk for at du tok deg tid til å lese dette. Håper dette kan bidra til et bedre botilbud for rusavhengige i Frogn kommune.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags