Tja til dypvannskai?

Av
DEL

LeserbrevI et innlegg i Amta den 24.7. går SV-politiker Sylvi Ofstad Samstag til frontalangrep på vedtaket om å utrede en dypvannskai for cruiseskip i Drøbak. I tilsvar den 31. hudfletter Frp-politiker Ole Scheie innlegget og avviser at kaien skal være for cruiseskip, men for mindre skip. Skivebom av Samstag, hevder Scheie.

Hvem skal man tro på? Ut fra mitt kjennskap til de to velger jeg å tro på Ole Scheie. Som det fremgår av innlegget, var det opprinnelig full enighet i kommunestyret i 2015 om å utrede saken. Også SV stemte for. I dag er det et knapt flertall for å utrede. Og da bør mindretallet akseptere dette. Utredningen bør gå sin gang og realitetsbehandlingen komme senere.

Men: Parallelt med denne bør også planprosessen om nytt bygg for akvariet og turistinformasjonen gå sin gang. Denne saken er etterlyst av Ole Scheie, og med god grunn, slik jeg ser det. Hele Sjøtorget bør ses under ett, slik at de tre tiltak: kai, akvarium og turistinformasjon kan ses i sammenheng og de nødvendige prioriteringer kan foretas.
Mitt tips er at kai ikke vil komme først, men det gjenstår å se.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags