I Amta nylig fremstår MDGs Øyvind Solum som sår og forurettet fordi Amta har fokusert på at SV har foreslått vern av Nesoddmarka. Solum viser til at MDG i Stortinget har fremmet et forslag om en "nærnaturlov som gir varig vern av bymarker, byfjell og naturen rundt der folk bor."

Høres bra ut det, Solum - problemet er bare at det tydeligvis er langt fra Stortinget og til Nesodden. For her ute på halvøya har MDG ingen problemer med å gå i allianse med AP og Høyre og i praksis gjøre det stikk motsatte. På Skoklefallsletta omfavner MDG og Solum et massivt utbyggingsprosjekt som MDG burde ha kjempet mot med nebb og klør. Her er det ikke snakk om vern av noe som helst. Her handler det om å maksimere profitt på bekostning av "naturen rundt der folk bor."

Det er helt naturlig at SV og Rødt får både presse og troverdighet i forhold til miljøvern på Nesodden. Disse partiene viser integritet når aktivt miljøvern skal bli mer enn floskler og festtaler, mens MDG og Øyvind Solum har valgt å bidra aktivt til et målrettet angrep på Nesoddmarka og et LNF-område. At Solum så forsøker å ta æren for at gode krefter på Nesodden ønsker å verne marka, blir i beste fall ganske pinlig.