En historisk seier for borgerlig samarbeid og en stor seier for oss unge!

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDen nye borgerlige flertallsregjeringen er ikke kun en historisk seier for borgerlig samarbeid – det er også en stor seier for alle ungdommer og elever.

Høyre, Frp, Venstre og KrF skal føre en politikk som vil gjøre hverdagen for oss unge litt enklere. Det skal blant annet innføres et fritidskort for alle under 18 år, hvilket vil gi rom for at flere kan delta på fritidsaktiviteter etter skoletid. Dette er et viktig tiltak i kampen mot økt utenforskap og ensomhet blant barn og unge.

Regjeringen vil også innføre tilbud om ett ekstra skoleår mellom ungdomsskolen og videregående for de elevene som sliter faglig. Parallelt med satsingen på tidlig innsats, vil regjeringen innføre én time ekstra med realfag i uken på videregående.

Dette er kun noen av tiltakene som regjeringen vil gjennomføre i årene som kommer for å forbedre norsk skole. Et annet viktig tiltak er innføringen av obligatorisk engelskundervisning i VG2 og VG3. I dag er engelsk et valgfritt emne etter VG1, hvilket er langt fra tilstrekkelig med tanke på at vi lever i et samfunn som blir stadig mer globalisert og internasjonalt.

Globalisering bringer mennesker sammen på tvers av landegrenser, og i løpet av de siste årene har verdens land blitt mer avhengige av internasjonalt samarbeid for å løse felles utfordringer. Dette forutsetter imidlertid at vi evner å kommunisere godt med hverandre, og derfor må det legges til rette for mer omfattende og inngående engelskundervisning for alle elever. Dette vil også styrke konkurranseevnen til norske elever og studenter på det internasjonale arbeidsmarkedet, og fungere studieforberedende da flere pensumbøker er skrevet på engelsk.

Fritidskort, bedre oppfølging, mer realfag og mer engelskundervisning er kun et lite utvalg av tiltakene som regjeringen planlegger å iverksette i løpet av perioden. En god skole og kunnskap er det viktigste for å skape muligheter for alle, og jeg ser fram til å se hva den nye flertallsregjeringen (!!) vil få til på dette området; så langt ser det lovende ut!

Tage Slind Jensen

5. kandidat til kommunestyret for Nesodden Høyre

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags