8 av 10 vil ha atomvåpenforbud

Av
DEL

LeserbrevFørstkommende torsdag starter Arbeiderpartiet sitt landsmøte. Ett av de aller viktigste møtene i landet. På folkemunne blir det sagt at det som vedtas her, det blir norsk politikk. Lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Kanskje derfor er stemninga til å ta på både før og under selve landsmøtet.

Jeg er med i politikken fordi jeg tror at politikk forandrer hverdager og folks liv. Både vi som lever nå, men også de som kommer etter oss. Hadde ikke denne optimismen eksistert, hadde heller ikke politikk eksistert.

Selv er jeg med i Arbeiderpartiet fordi jeg tror på at politikk fungerer. Når høyresiden overlater utviklingen til markeder og til hver enkelt person, sier vi at det er politikkens fremste oppgave å løfte opp folk og utvide de små og store fellesskapene våre.

At Hans Birger Nielsen fra Nesodden FrP svarer mitt innlegg om atomvåpenforbud med at det er naivt, vil jeg tørre å svare det samme.

For det er naivt å tro at denne fryktbaserte forsvarspolitikken vi fører ikke kommer til å resultere i atomvåpenkrig. Dommedagsklokka er stilt til to på tolv av de fremste forskerne. Bare en gang tidligere har klokken vært så nær midnatt som nå, og det var i 1953 da USA og Sovjetunionen testet hydrogenbomber

Det er naivt å lene seg på ikkespredningsavtalen, når ikkespredningsavtalen har forfalt.

Det er naivt å mene at Norge skal føre en atomvåpenpolitikk lik atomvåpenmaktene, når vi selv ikke har atomvåpen.

Atomvåpenstatene kommer til å ha atomvåpen så lenge de mener at det er i deres interesse. Forbudet er først og fremst til for å delegitimere atomvåpen og sørge for at arbeidet for nedrustning starter opp igjen. 

AUF mener det virkelig er på tide å delegitimere det mest bestialske av alle våpen, og at alle politikere som sitter i kommunestyrer, fylkesting og på Stortinget må stille seg ett spørsmål når de går imot forbudet: «hvem sitter jeg egentlig for?»

Norsk Folkehjelps rykende ferske undersøkelse om folkelig støtte til et atomvåpenforbud viser at støtten til at Norge skal signere avtalen er størst blant de rødgrønne velgerne (88 prosent) og sentrumsvelgerne (80 prosent).

Blant velgerne til Høyre og Hans Birger Nielsens eget parti, FrP, mener 67 prosent at Norge skal undertegne avtalen.

Mener Nielsen at alle disse menneskene er naive?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags