Adlands tro og fantasi

Claudia Behrens, ordførerkandidat Nesodden SV

Claudia Behrens, ordførerkandidat Nesodden SV Foto:

Av
DEL

LeserbrevI Amta mandag 5.8. skriver Erik Adland at han ikke tror på et rødgrønt flertall. Det har det vært de siste periodene, men uten et rødgrønt samarbeid. Nå får vi til et rødgrønt samarbeid, vekk fra den høye utbyggingstakten vi har sett de siste årene, enda grønnere og med en mer sosial politikk. Adland må ha god fantasi når han påstår at «vi», altså SV, Ap og MDG «går ut og sier vi på en måte er en og samme» og «framstår som ett parti». Det har ingen påstått, og det er langt fra sannheten. Vi har vært klare på at vi er tre forskjellige partier, med tre forskjellige programmer og tre forskjellige lister med kandidater. Men vi samler oss om noen felles punkter, som vi alle har i valgprogrammene våre – i tillegg til mange andre saker, som er forskjellige.

Samarbeidet vi skisserte er mindre forpliktende enn samarbeidet H hadde med Ap og MDG med samarbeidserklæringen – mener Adland da at Høyre i denne konstellasjonen «på en måte har vært en og samme» og «framstått som ett parti»? Det tviler jeg på.
Det er heller ikke riktig at det er Wickholm som ville ha med SV for å bli ordfører. For det første avgjøres og velges ordfører og varaordfører etter valget, vi er tre ordførerkandidater som kjemper om å bli ordfører, og dette avgjøres på grunnlag av valgresultatet. For det andre var det meg og SV som tok initiativ til samarbeidet, ikke Wickholm og Ap.

Vi får se om befolkningen på Nesodden ønsker en mer sosial og bærekraftig politikk i kommunen sin eller ikke. Om de ønsker at alle skal med og om halvøya skal være for de mange og ikke for de få. Om befolkningen som bor på Nesodden synes klimapolitikken på halvøya vår er så viktig at de vil at lokalpolitikerne som jobber ekstra sterkt for klima skal få sterkere stemme eller ikke.
Vi får se hva flertallet faktisk bryr seg om å stemme på ...
Uansett hva du mener, bruk stemmen din!

Claudia Behrens, ordførerkandidat, Nesodden SV

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags