Åpenhet, demokrati og gode ideer på brygga!

Brygga skal vi nyte sammen

Brygga skal vi nyte sammen Foto:

Av
DEL

LeserbrevNei ,det kan ikke være sant! Fordi det var det heller ikke. Karin Moe Røysland skulle ha holdt ved sin første tanke, dette er et svar til hennes innlegg.

På onsdag behandler formannskapet en sak fremlagt av rådmannen om en idékonkurranse for Nesoddtangen brygge. En idékonkurranse er en konkurranse der det kun kåres en vinner, men ikke tildeles noe etterfølgende oppdrag. En prosjektkonkurranse derimot sikter mot å realisere et bestemt prosjekt og tildele et oppdrag til vinneren, det er ikke valgt i denne saken.

I innstillinger i saken er det tre alternativer. Et som er helt åpen, et som anbefaler å se spesielt på kontor og konferanse, og et som ikke anbefaler en konkurranse i det hele tatt. La meg med en gang klargjøre at jeg vil anbefale det første alternativet. En helt åpen tilnærming.

Moe Røysland har muligens vært vant til at det fattes avgjørelser over bordet i Nesodden kommune. En slik type styring av kommunen er ikke noe jeg ønsker meg. Det er imidlertid lov å komme med ideer og forslag. For at de skal komme noen vei må de få tilslutning i form av et vedtak Deretter kan vedtak og forslag utredet og komme tilbake til formannskapet. Det er akkurat det som har skjedd nå i for av et godt informativt saksfremlegg. Jeg har tidligere gjort det klart at noen av utspillene fra varaordfører Erik Adland i etterkant av det opprinnelige vedtaket ga for mye inntrykk av at saken var avgjort. Det var og er den ikke.

I saken til formannskapet legger rådmannen gode kriterier til grunn for konkurransen. Disse støtter jeg fult og helt. Forslagene som lages til konkurransen skal legge til rette for allmennheten, ivareta klokketårnet, ta hensyn til annen bebyggelse, være langsiktig, legge til rette for kyststienes start, og vise at det finnes et grunnlag for realisering. Saksfremlegget er også tydelig på at kommunen ikke er forpliktet til å gå videre med vinneren.

Mest av alt er dette en invitasjon til alle kloke, og kunnskapsrike hoder på Nesodden til å komme med ideer til hva vi kan få til på brygga sammen.

En konkurranse av denne typen gir oss mer kunnskap og flere ideer til hva som kan skje på brygga i fremtiden. At det forblir som i dag, en stor grå asfaltplass, kan neppe noen være tjent med. Området er som det ofte skrives, selve indrefileten. Indrefilet bør ikke bli liggende i fryseren, den bør nytes sammen med andre, akkurat som brygga. Hva endelig meny blir skal vi komme frem til i langsiktige demokratiske prosesser, men også de må ha et startskudd.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags