Aps rødgrønne drøm kan bli til et mareritt for alle boligeiere

Av
DEL

LeserbrevInntekten som familien selv sitter igjen med etter å ha betalt skatt, er velferd for familien. Derfor vil Nesodden Høyre holde skattetrykket i kommunen så lavt som mulig, blant annet ved å kjempe mot innføring av eiendomsskatt. Dessverre kan et potensielt nytt samarbeid på venstresiden gjøre vår motstand nytteløs.

I løpet av de siste ukene har spørsmålet om politisk samarbeid etter valget blitt stadig mer aktuelt. Flere stemmer i Arbeiderpartiet har tatt til orde for å vrake det nåværende samarbeidet med Høyre til fordel for et nytt rødgrønt samarbeid. Arbeiderpartiet står selvfølgelig helt fritt til å velge sine samarbeidspartnere, men faktum er at deres flørting med SV og MDG kan medføre store konsekvenser for alle som eier bolig på Nesodden.

I løpet av de siste fire årene har Høyre samarbeidet med Arbeiderpartiet og MDG i posisjon. Det har gitt tydelige resultater, ettersom eiendomsskatt ikke har blitt innført i denne perioden. Nå kan imidlertid det politiske bildet endre seg. Arbeiderpartiet har programfestet at de ikke vil innføre eiendomsskatt i løpet av den neste fireårsperioden, men i denne saken er ikke Ap på bølgelengde med sine nye venner. Både SV og MDG ønsker å innføre eiendomsskatt, og dermed kan Aps drøm om et nytt rødgrønt samarbeid bli til et mareritt for alle boligeiere.

Eiendomsskatt på privatbolig rammer svært urettferdig og er en lite treffsikker skatt, ettersom den ikke tar hensyn til individuell betalingsevne. Derfor vil den blant annet ramme pensjonister med gamle boliger og småbarnsfamilier med mye gjeld. Kostnadene kan bli så store at man blir nødt til å flytte fra hjemmet sitt, noe som er grunnleggende usosialt.

Nesodden Høyre mener at det er feil å ilegge mennesker en skatt kun fordi de har et sted å bo. Et rødere Arbeiderparti vil gi rødere politikk på Nesodden. Vi mener at dette er feil kurs. En stemme på Høyre er en stemme mot eiendomsskatt på Nesodden.

– Tage S. Jensen, 5.-kandidat for Nesodden Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags