Arbeiderpartiet og eiendomsskatt

Av
DEL

InnsendtHøyrekandidaten Tage Jensen er bekymret for at Arbeiderpartiet ikke vil forholde seg til sitt program i et mer rødgrønt samarbeid. I programmet vårt står det; » Nesodden Arbeiderparti vil ikke innføre eiendomsskatt i kommende periode». Men det står også at det er nødvendig å prioritere og satse på lønnsom næringsvirksomhet.

Det siste er et område av politikken på Nesodden som har betydelig potensial. Vi har ambisjoner på områder som trenger betydelige investeringer i skole, kirke, deler av omsorgstrappa og dette koster. Og siden Høyreregjeringen ikke prioriterer offentlig velferd, men ønsker seg mest mulig kommersielle løsninger har mange kommuner tydd til muligheten med eiendomsskatt for å få til nødvendige investeringer. Selv om Nesodden ikke er noen rik kommune har en ved nøktern økonomistyring sørget for at mulighetene for å løse oppgavene uten denne skatten er gode.

I prinsippet er vi i Nesodden Arbeiderparti for at mest mulig av vår felles velferd skal finansieres gjennom et progressivt skattesystem hvor de som har best råd betaler mest. Et skattesystem som ikke tar hensyn til den enkeltes forutsetninger for å betale, er ikke noen god modell.
Vi tror også kommunene har en betydelig mulighet i å effektivisere sitt arbeid ved hele faste stillinger som folk kan leve av. Det vil være et personale som vil være mere opptatt av jobben sin, samarbeid, mindre stress og lavere sykefravær.

Vi tror også kommunene kan bli bedre til å samarbeide med andre kommuner om digitale løsninger og vi er opptatt av at Nesodden er i front på denne utviklingen. Og så er det næringsutviklingen, hvordan kan vi få bærekraftige grønne næringer til Nesodden, hva er våre fortrinn og hvordan gjør vi det. Få kommer til oss, vi må promotere det vi kan tilby. Og hvordan kan kunst og kultur på Nesodden bli attraktivt for Osloturistene? Hvorfor mener vi dette er viktig, jo for at kommunen skal få bedre økonomi til å løse velferdsoppgavene våre.

Vi har hatt et samarbeid i inneværende perioden med H og MDG, og det har gått greit i viktige saker som budsjett og økonomistyring. Selv om kommunepolitikk lever et annet liv enn rikspolitikken har våre medlemmer i større og større grad kommet i konflikt med sitt forhold til Regjeringspartiene. Og det er ikke minst på forhold som forplanter seg inn i den kommunale forvaltningen og velferdsproduksjonen. Overstyring, privatisering, kommersialisering, overføring av oppgaver, men ikke penger osv.

Derfor tenker vi rødgrønt, det er der vi tror vi finner et større grunnlag for fellesskapsløsninger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags