Bærekraftig utvikling av Nesodden og Fagerstrand

Av
DEL

InnsendtDe folkevalgte på Nesodden må ha kontroll over denne utviklingen. Det nytter ikke å stikke hodet i sanden, heller ikke skyve utfordringene foran seg, men vi må prøve å forene oss om hvordan vi skal styre denne utviklingen i årene fremover.

Det skrives om bekymring for en økning av boliger på Fagerstrand. Jeg er kritisk til måten mye av det som har skjedd til nå og måten det har foregått på. Det har ikke vært stilt krav til at, vann, barnehager og skoler har vært på plass. Det er det slutt på. Arbeiderpartiet har gått i front for en plan som stiller krav til det som kalles samtidig planlegging. Det betyr at man ikke gjør ting stykkevis og delt.

Fagerstrand kan bli et sted der vi vil leve større deler av livene våre lokalt. Flere butikker av ulike typer. Restauranter og kafeer. For å få til det ikke bare tåler vi en økning av boliger/leiligheter/næringslokaler, vi trenger det. Det er summen av dette som vil gjøre Fagerstrand til et reelt sentrum i syd i kommunen.

Folk flest har nok en oppfatning at dersom man skal utvikle nye områder for bebyggelse, må man ha rammer og regler å forholde seg til. Det er vi enige i.

Vi er noen tusen som bor på Fagerstrand i dag, og vi kommer til å bli flere. Dersom vi skal øke dette antallet betydelig må vi få oppgradert sentral infrastruktur som vann, kloakk og vei med mer. Noe vil komme i form av investeringer fra kommunen fordi de også får økte skatteinntekter. Andre deler vil komme gjennom rekkefølgekravene som settes før en utbygging får tillatelser.

Jeg er stolt over å bo på Fagerstrand. Jeg har lyst å bruke mer tid her, da må vi ha flere tilbud. Jeg ønsker heller ikke at den gamle Statoiltomta stenger oss ute fra et flott turområde og adkomst til mer av sjøen. Det krever investeringer og opprydding som bare kan komme gjennom utbygging av boliger. Det vil bety flere mennesker. Da må vi ha en plan, og vi må stille krav. Arbeiderpartiet skal gjøre begge deler.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags