Enighet om skolestruktur på Nesodden?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevRødt skrev nylig et pussig leserinnlegg hvor de friskt slår fast at alle partier unntatt dem er enige om å bygge en ny, stor felles ungdomsskole til erstatning for de eksisterende. Man skulle da ønske at Rødt fulgte bedre med i kommunestyrearbeidet, eller om de har fulgt med så hadde det vært hyggelig om de kunne la være å påstå ting som ikke er sant. 
 

Når MDG synes det er lurt med en utredning om skolestruktur så er det fordi vi i vedtaket om utredning IKKE har konkludert om nedleggelser av skoler, slik Rødt påstår. Det er nok noen politikere som ønsket å gå rett på en utredning av mer sentralisert skolestruktur, og som synes vi bør vurdere én eller maks to ungdomsskoler på Nesodden. Det er likevel ikke det som ble vedtaket!

Flere skoler på Nesodden har sprengt kapasitet, andre skoler har lav bygningsmessig standard. Her må vi å se en del år fremover, samtidig som vi må sikre at elevene får plass og gode nok fasiliteter også de nærmeste årene. Noen skoler kan måtte bygges om, eller delvis rives, for å gi plass til noe som er godt nok, også fremover. Det er fint å få faglige vurderinger av om rehabilitering eller nybygg er best i lengden. Det er ikke sikkert at utbygging av skolene er best om de blir liggende akkurat der de gjør i dag. Kanskje bør andre plasseringer vurderes, enten det blir samme antall eller færre skoler. Vi må også stille høyere miljøkrav ved bygg.

For MDG var det avgjørende at utredningen skulle inneholde et null-alternativ, altså at samme antall skoler beholdes. Når det er enighet om at Fagerstrand og Tangen skal utvikles som sentre, ser vi det som åpenbart at begge steder må ha minst én ungdomsskole. For øvrig tenker vi det er lurt å avvente utredningen før vi konkluderer.

Nesoddtangen skole er gammel og uhensiktsmessig. Samfunnshuset er langt på vei «slukt» av skolen, uten at det er ideelt for noen. Skal skolen likevel bare pusses opp? Eller er det bedre å bygge ny ungdomsskole i stedet for Tangenåsen, så Nesoddtangen barneskole kan få mer boltringsrom der, og det kan utvikles andre ting rundt Tangenten? Ikke godt å si. Derfor har de færreste partiene bestemt seg, men avventer informasjon om behovet for skoleplasser fremover, og hvilke muligheter utredningen anbefaler, slik at vi kan legge langsiktige planer.

Rødt påstår for øvrig at de ikke ville stemme for et budsjett som bare ga én million ekstra til skolesatsing. Da har man «glemt» at det i budsjettet er satt av over en 600 millioner i investeringsmidler til skolen i perioden!

LES OGSÅ:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags